Wandplaten met isolatie voor de demping van geluid in jouw ruimtes?

Op zoek naar wandplaten met isolatie? Wandplaten van Agnes One-Step kunnen worden gebruikt voor de geluidsisolatie van een ruimte.

Op zoek naar wandplaten met isolatie? Wandplaten van Agnes One-Step kunnen worden gebruikt voor de geluidsisolatie van een ruimte. Wil jij hier meer over weten? Bekijk dan snel ons overzicht met meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met een verkooppunt bij jou in de buurt. Zij helpen je graag verder.

Wandplaten met isolatie

Inhoud (Wandplaten met isolatie)

Verkopen jullie wandplaten met isolatie?

Onze wandplaten bestaan uit een board van geperste houtvezels en zijn niet van zichzelf geluidsisolerend. Desalniettemin zijn onze wandplaten wel geschikt voor de creatie van een geluidsdichte tussenmuur, namelijk door isolatiemateriaal tussen de muur en de wandplaat te bevestigen. Dit isolatiemateriaal zal de geluidstrillingen die normaal door de wand worden verplaatst grotendeels tegenhouden.

Hoe kan het dat wandplaten geschikt zijn voor geluidsisolatie?

Geluid kan worden gedempt door het plaatsen van een akoestische tussenwand. Dit wil zeggen dat de wandplaat niet in direct contact mag staan met de muur erachter, zodat de trillingen niet kunnen worden doorgegeven. Veel geluiden, zoals schoenen zijn duidelijk te horen doordat de trillingen zich via de wand verplaatsen. Als je tussen de wand en de wandplaten isolatiemateriaal bevestigt, verkrijgbaar bij iedere doe-het-zelf zaak, worden deze trillingen gedempt.

Hoe bevestig je wandpanelen zo dat geluid wordt gedempt?

De kant en klare wandpanelen van Agnes One-Step zijn gemakkelijk te bevestigen. Tegen de oorspronkelijke wand plaats je een frame van latten waaraan je het wandpaneel kunt bevestigen. Ook bevestig je tussen de muur en het wandpaneel isolatiemateriaal, zodat het geluid wordt gedempt. Als het frame staat niet, schroef of spijker je de wandpanelen voorzichtig vast.

Isolatie wandpanelen

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox