Wanden plaatsen: welke opties zijn er?

Heb je net een nieuwe woning gekocht en wil je een ruimte anders indelen door een scheidingswand? Of wil je een bestaande ruimte sowieso herindelen? Dan kun je dat snel en makkelijk doen met een wand. Voordeel: je hoeft er niet eens een professional voor te zijn. Maar wat voor opties zijn er eigenlijk als je zelf een nieuwe wand wil creëren? In dit nieuwe blog zetten we een aantal tips en voorbeelden voor je op een rij ter inspiratie.

Kant-en-klare wandpanelen onder een schuin dak

Ken de ruimte

Voordat je begint aan je klus is het belangrijk dat je de beschikbare ruimte goed voor ogen hebt. Meet daarbij altijd de oppervlakte van de kamer of ruimte op. Denk ook goed na over het doel van de ruimte. Ga je een wand bouwen in een keuken of badkamer? Dan heb je toch echt wandpanelen tegen vocht en vuil kunnen nodig. Een tip van ons: Je kunt altijd even een klein plattegrondje maken. Zo weet je in één oogopslag hoe je de zelfbouwwand kunt plaatsen. Bovendien geeft het je alvast een beeld van hoe de ruimte zo optimaal mogelijk ingericht kan worden met meubels, sanitair of een keukenblok. Ligt de kamer of ruimte deels onder een schuin dak? Ook dan kun je je wandpanelen zonder problemen schuin monteren.

Hoe plaats je de wand?

Zelf wanden plaatsen vereist wel enige voorkennis en voorwerk. Zo moet je eerst een houten raster maken waar je de panelen aan kunt bevestigen. Dit gaat gewoon met schroeven, maar je hebt zo’n raster wel nodig om de panelen überhaupt te kunnen plaatsen. Benieuwd hoeveel platen je precies nodig hebt? Bekijk dan de instructiehandleiding die bij de wandpanelen geleverd of de website.

Een wand in één dag

Agnes verkoopt wandpanelen die je in een dag een geheel nieuwe wand geven. Deze Agnes One-Step wandpanelen zijn vervaardigd uit hoogwaardig materiaal en niet uit goedkoop gips. Eventueel bestaan er zelfs geluiddempende varianten die het geluid goed tegenhouden. Ideaal als je een thuisstudio wil maken als artiest of graag het geluid van de buren wegfiltert.

Vochtwerend panelen

Ga je een wand in de badkamer plaatsen of wil je een badkamer in een slaapkamer bouwen? Dan kun je met onze vochtwerende wandpanelen een mooie afscheiding tussen slaap- en badkamer bouwen. Deze vochtwerende wandpanelen worden bevestigd op onzichtbare punten. De standaardkleur is wit en de platen hebben (indien je een witte muur wil hebben) geen verdere behandeling of lik verf nodig. Ook de platen heb je makkelijk en snel bevestigd.

De juiste afwerking

Heb je je wanden geplaatst? Mooi! Denk ook meteen aan een bijpassende, juiste afwerking. Een wand plaatsen is dan misschien wel een snel en makkelijk klusje, ook de afwerking (plints, richels) maken van je wandpaneel een echte muur. Afwerklijsten, bijvoorbeeld, kun je zelf maken maar je kunt ze ook los bij bestellen. Weten hoe je je panelen goed monteert? Raadpleeg dan de online klushulp.

 

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox