Scheidingswand

Jouw scheidingswand is binnen een dag klaar.

Een scheidingswand zelf creëren met Agnes One-Step

Een scheidingswand maak je snel en eenvoudig met de wandpanelen van Agnes One-Step. De wandpanelen van Agnes One- Step zijn kant en klaar en perfect voor de creatie van een scheidingswand. Door het plaatsen van een scheidingswand kun je bijvoorbeeld de woonkamer van de keuken scheiden, of een enkele grote slaapkamer omtoveren tot een slaapkamer met inloopkast.

Je maakt het eenvoudig door de wandpanelen tegen een houten rachelwerk te plaatsen. De wandpanelen hoeven niet meer gestuukt of geschilderd te worden. Binnen één dag is je klus klaar.

Een scheidingswand zelf maken

Agnes One-Step panelen: duurzaam & onderhoudsvrij

De wandplaten van Agnes One-Step zijn gemaakt van PEFC gecertificeerd spaanplaat. Hiermee wordt gegarandeerd dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen.

De Agnes One-Step wandpanelen zijn om verschillende redenen zeer geschikt voor de creatie van een scheidingswand. Veel consumenten kiezen voor de panelen van Agnes One-Step omdat ze lichtgewicht zijn en daarom makkelijk te tillen en te plaatsen. Het metselen van een muur kost veel tijd en geld, en gipsplaten zijn zwaar en moeten nog afgewerkt worden. Een scheidingswand met panelen van Agnes One-Step staat binnen een dag en hoef je niet te schilderen of te stuken dus je kunt de ruimte meteen weer in gebruik nemen.
Slaapkamer scheidingswand

Eigenschappen:

  • Geschikt voor de creatie van een scheidingswand
  • Makkelijk zelf te plaatsen
  • Kant en klaar: geen stuuk of schilderwerk nodig
  • Lengte 260cm
  • Breedte 60cm
  • Keuze uit 2 verschillende decors: wit stuc en wit linnen

Plaatsing

Agnes One-Step wandpanelen moeten worden geplaatst in een ruimte die vochtvrij, glasdicht en goed geventileerd is. Laat de wandpanelen 24 uur acclimatiseren in de ruimte waar je de panelen zult gaan plaatsen. Op deze manier zullen de panelen na plaatsing minder gaan werken.

Hoe plaats je een scheidingswand?

Stap 1: Het maken van een schets. Voordat je de scheidingswand gaat maken kun je het beste eerst zorgvuldig een schets maken van je wand en de verdeling van de platen en rachels. Het is het mooist als de eerste en de laatste wandplaat dezelfde grootte hebben. Hou tijdens het maken van de schets ook rekening met eventuele stopcontacten en let erop dat je minimaal 10mm afstand tussen de platen en de muren, vloeren en andere vaste punten laat zitten.

Stap 2: Creëer een rachelwerk. De Agnes One-Step wandpanelen plaats je tegen een houten rachelwerk. Dit rachelwerk bouw je zelf met behulp van balken van 44mm x 67 mm.  De balken plaats je met een onderlinge afstand van 60cm hart op hart. Voor de stabiliteit plaats je daarnaast dwarsliggers die je om de 80cm in de hoogte en in steenverband in de breedte aanbrengt. Als je de muur wil isoleren kun je dit doen zodra het rachelwerk staat.

Stap 3: Plaats de wandpanelen. Vervolgens kun je de wandplaten over de gehele lengte tegen het rachelwerk plaatsen. Je gebruikt hiervoor een schroef, niet of spijker met een lengte van 30mm. Plaats deze om de 150mm en let erop dat je de kop van de schroef, niet of spijker niet te diep in de lip van het paneel plaatst. De panelen dien je ook aan de randen vast te spijkeren. De nieten, schroeven of spijkers kun je vervolgens wegwerken door een afwerklijst aan te brengen.

Een doorgang creëren in je scheidingswand

De wandpanelen van Agnes One-Step hebben, omdat ze zo licht en handzaam zijn, beperkt draagkracht. Het is dus niet mogelijk om er een zware deurconstructie in te plaatsen.

Een doorgang in je scheidingswand creëer je echter gemakkelijk door aan de zijkant een paneel minder te plaatsen en de wand af te werken met een afwerklijst. Op deze manier worden twee ruimtes van elkaar gescheiden maar behoud je toch een stukje ruimtelijkheid.

Het isoleren

Als je toch een scheidingswand gaat plaatsen is het verstandig om deze wand meteen te isoleren door een isolatielaag aan te brengen. Het isoleren van een muur heeft als doel het geluid te dempen en/of warmte binnen een ruimte te houden. Tussen het rachelwerk van je scheidingswand kun je eenvoudig isolatieplaten van bijvoorbeeld glaswol of steenwol aanbrengen. Vervolgens plaats je hier de Agnes One-Step wandpanelen eenvoudigweg tegenaan en klaar is je geïsoleerde muur. Het isolatiemateriaal dat je kiest heeft veel invloed op het isolerend vermogen van je scheidingswand. Informeer bij een doe-het-zelfzaak of bouwmarkt naar de mogelijkheden.

Scheidingswand voor extra ruimte in de woonkamer

Een scheidingswand kan handig zijn in zowel grote als kleine woonkamers. In een ruime woonkamer kan een scheidingswand worden geplaatst om het geheel gezelliger en warmer te maken. Grote ruimtes kunnen immers koud en zakelijk aandoen.

Toch wil dit niet zeggen dat een scheidingswand in een kleine woonkamer niet kan. Integendeel, een scheidingswand in een kleine woonkamer kan juist extra opbergruimte creëren doordat je een extra wand hebt waar je opbergkasten of een TV-meubel tegenaan kunt plaatsen. Scheidingswanden in je woonkamer creëer je gemakkelijk met de wandpanelen van Agnes One-Step.
Woonkamer scheidingswand

In je kantoor en slaapkamer

Een scheidingswand kan ook een handige toevoeging zijn op kantoor. Zeker wanneer je vaak afspraken hebt op kantoor kan het fijn zijn om het werkgedeelte af te scheiden van het ontvangst of zitgedeelte van het kantoor.

Als je een groot kantoor deelt kunnen enkele wanden meteen voor wat meer rust en privacy zorgen, en tegelijkertijd doordat de wanden zijn opengewerkt toch nog steeds 'open' ogen. Ook voor een scheidingswand op kantoor ben je bij Agnes One-Step aan het juiste adres.

Of plaats een scheidingswand in je slaapkamer, en creëer in een dag een extra kamer die je bijvoorbeeld als extra slaapkamer of studeerkamer kunt gebruiken. Als je een nis in je slaapkamer hebt zou je door het plaatsen van de Agnes One-Step wandpanelen ook een inloopkast kunnen maken.
Kantoor scheidingswand

Meer inspiratie