Plafond

Je plafond herstellen, verlagen of bekleden.

Plafond herstellen, verlagen of bekleden

Wil jij je plafond herstellen, je plafond verlagen of je badkamer voorzien van nieuwe plafondplaten? Met Agnes One-Step doe je dit zelf: snel en eenvoudig. De plafondplaten zijn kant-en-klaar en hoeven dus niet geschilderd of gestuukt te worden. Binnen een dag heb jij je plafond van een nieuwe plaat voorzien en zullen je kamers weer perfect afgewerkt ogen.

Lees snel verder voor meer informatie over de plafondplaten van Agnes One-Step. Heb je een vraag, of wil je met een van onze verkopers alle mogelijkheden bespreken? Ga dan langs bij een verkooppunt bij je in de buurt.
Plafond

De voordelen van Agnes One-Step plafondplaten

Met de plafondplaten van Agnes One-Step bekleedt je snel en eenvoudig je plafond. Het grootste voordeel van de plafondplaten van Agnes One-Step is dat ze lichter en compacter zijn dan gipsen plafondplaten. Dit is voornamelijk handig tijdens het bevestigen. Je plafond zal er zonder veel moeite weer uit zien als nieuw.

Daarnaast zijn de plafondplaten kant-en-klaar, en is er dus geen stuc of schilderwerk nodig. Een ander voordeel is de kunststof decorfolie, waardoor de plafondplaten makkelijk af te wassen zijn en de plafondplaat goed bestand is tegen vocht.
Plafond voordelen

Eigenschappen plafond

  • kwalitatief hoogwaardig Plafond voordelen
  • vervaardigd uit PEFC gecertificeerde spaanplaat met een toplaag van afwasbare kunststof decorfolie
  • Voorzien van messing en groef
  • kant-en-klaar, geen stuc of schilderwerk nodig
  • Zelf gemakkelijk te monteren
  • Compact & lichtgewicht
  • Ook in een vochtwerende uitvoering te verkrijgen
  • Verkrijgbaar in 60x60x12 mm en 60x120x12mm

Decoren plafond

De plafondplaten van Agnes One-Step zijn verkrijgbaar in drie verschillende decors. Decoren plafondDe Agnes One-Step plafondplaat wit stuc is voorzien van een witte decorfolie met een wit stuc motief erin verwerkt. Ook de plafondplaat decors wit linnen en wit schuurwerk geven een natuurlijk en afgewerkt resultaat.

Het voordeel van onze plafondplaten met dessins is dat ze het uiterlijk hebben van een gestucte en geverfde muur, maar ze veel gemakkelijker schoon te houden zijn. Kom naar een van onze verkooppunten en bepaal welke plafondplaat het beste bij jouw inrichting past.

Plafond badkamer

Onafgewerkte plafonds of plafondplaten van hout of metaal in de badkamer zijn vaak Plafond voor je badkamer
kwetsbaar. Door het vocht in de badkamer kan  het plafond gaan werken en zullen er scheuren ontstaan. Ook kan het dat het vocht schimmel op het plafond veroorzaakt.

De Agnes One-Step plafondplaten met een toplaag van vochtwerende kunststof decorfolie is daarom de beste keuze voor het herstellen of verlagen van je plafond in de badkamer. Wanneer je kiest voor onze vochtbestendige toplaag behoeft je plafond in de badkamer nog nauwelijks onderhoud. En onze badkamer plafondplaten zijn niet alleen praktisch, maar ook nog eens heel mooi en goed af te werken met spots of met een van onze sierlijsten.

Een verlaagd plafond: creëer warmte in je huis

De plafondplaten van Agnes One-Step zijn ook geschikt voor het verlagen van je plafond. Het verlagen van je plafond, oftewel het creëren van een vals plafond is een populaire manier om een ruimte warmer en gezelliger te laten aanvoelen. Grote ruimtes met hoge plafonds kunnen soms tamelijk koud ogen.

Ook kun je ervoor kiezen om aaneen gesloten ruimtes subtiel van elkaar te onderscheiden door bijvoorbeeld de plafondhoogtes van de woonkamer en de keuken van elkaar te laten verschillen. In een verlaagd plafond kunnen daarbij eenvoudig spots worden gemonteerd voor een extra knus en luxueus gevoel. De platen kunnen tegen een warmte van 100 graden Celsius en de aansluiting is prima weg te werken achter de platen.
Verlaagd plafond

Het herstellen van je plafond

Het herstellen van je plafond doe je snel en makkelijk zelf met de plafondplaten van Agnes One-Step. Een plafond met een gat of een klein scheurtje erin kun je natuurlijk wegwerken door de muur opnieuw te laten stuken.

Dit kost echter veel tijd en geld. Daarom biedt Agnes One-Step plafondpanelen aan die je eenvoudig tegen de plafondbalken aan plaatst door middel van een rachelwerk. Je beschadigde plafond zal er zonder veel moeite uit zien als nieuw.
Je plafond herstellen

Tips & instructies voor je plafond

Agnes One-Step plafondplaten bevestig je in een ruimte die glasdicht, vochtvrij en voldoende is geventileerd. Voordat je begint met het bevestigen aan de hand van onderstaande instructies laat je de platen bij voorkeur 24 uur in de ruimte waar ze bevestigd gaan worden acclimatiseren. Op deze manier zullen de platen minder gaan werken na bevestiging.

Stap 1:
Een goede voorbereiding is het halve werk. Maak een schets van het plafond waarin je aangeeft waar en hoe je de rachels en platen zal gaan bevestigen. Het beste kun je het oude plafond verwijderen en de rachels dwars over de plafondbalken plaatsen. Hou er ook rekening mee dat aan alle zijden van het plafond tenminste 10mm over moet worden gehouden.

Stap 2:
Plaats het rachelwerk aan het plafond met een onderlinge afstand van 60 cm hart op hart. De dikte van dit hout is bij voorkeur tussen de 32mm en 48mm dik. Als er waterleidingen over het plafondlopen dien je deze eerst te isoleren, zodat condensvorming wordt voorkomen.

Stap 3:
Het bevestigen van de plafondplaten. Plafondplaten bevestig je haaks op het rachelwerk om doorhangen van het plafond te voorkomen. De plaat bevestig je door middel van 30mm lange schroeven spijkers of nietjes die je om de 150mm erin slaat. Let op: sla de spijkers, nietjes of schroeven niet te diep in de lip van de platen. De plafondplaten maak je ook aan de randen vast (hou minimaal 10mm over) en werk deze vervolgens netjes af met afwerklijsten.

Stap 4:
Het afwerken van het plafond. Plaats afwerklijsten door middel van siliconenkit, koploze spijkers of dubbelzijdige tape voor een onzichtbare bevestiging.

Bekijk ook de onderstaande instructievideo voor beeldmateriaal over het bevestigen van Agnes plafondplaten.
Tips voor je plafond

Meer inspiratie nodig voor je plafond?