Wandpanelen

Met wandpanelen eenvoudig een wand bekleden of een scheidingswand plaatsen

Wandpanelen

Met Agnes One-step wandpanelen kun je snel en eenvoudig een wand te bekleden of een scheidingswand te maken.

De panelen bieden vele voordelen ten opzichte van gipsplaten en gipsblokken, omdat de panelen kant-en-klaar zijn is er namelijk geen stuc- of schilderwerk nodig. Agnes One-step wandpanelen zijn dan ook een uitstekend alternatief voor het plaatsen van een muur die geen draagvermogen hoeft te hebben.

Wandpanelen en je bouwtijd

Een impressie van de Agnes One-Step wandpanelen

Verkort je bouwtijd

Met de Agnes One-Step wandpanelen bekleed je eenvoudig je wand en verkort je, doordat ze kant-en-klaar zijn, de bouwtijd aanzienlijk. Ze behoeven geen extra stucwerk of schilderwerk en zijn dankzij de lichtheid en compactheid het uitstekende alternatief voor gipsplaten.

Je maakt je nieuwe wand af met één van de Agnes One-Step afwerklijsten. Agnes One-Step heeft 3 typen afwerklijsten die geschikt zijn voor wandpanelen in het assortiment, namelijk de vouwhoek, hollat en decorlijst.
Plafondplaten Agnes One-Step

Wandpanelen van gecertificeerd hout (PEFC)

De panelen van Agnes One-Step hebben het PEFC keurmerk wat betekent dat het hout dat wordt gebruikt voor de productie van Agnes One-Step panelen uit duurzaam beheerde bossen komt.

Het grootste voordeel is dat ze van hout zijn en dat ze goed tegen een stootje kunnen.
PEFC wandpanelen

Eigenschappen wandpanelen:

 • Hebben messing en groef aan de lange zijden.
 • Zijn per stuk verpakt.
 • De platen kunnen netjes worden afgewerkt met bijpassende afwerklijsten.
 • Alle Agnes One-Step wandpanelen zijn PEFC gecertificeerd.

Specificaties wandpanelen:

 • Binnen 1 dag genieten van je nieuwe wand
 • Lengte 260cm
 • Breedte 60cm
 • Compact & lichtgewicht
 • Verkrijgbaar in verschillende dessins
 • Onzichtbare bevestiging
 • Makkelijk over te schilderen indien gewenst
 • Ook tegen een schuine wand te plaatsen
Eigenschappen wandpanelen
BreedteLengteDikteVerpakt per
60 cm260 cm12 mm1 stuks
Beschikbare decoren

Decors en afmetingen

Agnes One-Step wandpanelen zijn verkrijgbaar in 2 decors

Let op. Het decor kan op je beeldscherm afwijken van de werkelijkheid.

 • plafondplaat decor Wit schuurwerk
  Decors en afmetingen
 • plafondplaat decor Wit linnen
  Decors en afmetingen

Instructies

Of je nu een klusser bent of niet, je maakt eenvoudig zelf een scheidingswand

Benieuwd hoeveel platen u nodig heeft?

Bereken je wand

CM

Andere voordelen van Agnes One-Step wandpanelen

De voornaamste reden voor Agnes One-Step wandpanelen te kiezen is dat je met de panelen in één dag een nieuwe wand kunt creëren. Door het tong- en groef systeem zijn de schroeven niet zichtbaar en ben je dus geen tijd kwijt aan het afwerken van je nieuwe wand.

De Agnes One-Step wandpanelen zijn lekker hoog, en dus geschikt voor plafonds tot 260cm. Agnes One-Step wandpanelen vormen daarnaast het uitstekende alternatief voor gipsen wandpanelen, die vaak zwaar zijn en minder goed afwasbaar.
Agnes wandpanelen voordelen

Verschillende dessins

De Agnes One-Step wandpanelen uit de doe-het-zelf collectie zijn er twee verschillende fraaie dessins. Door het ogenschijnlijke reliëf dat in de toplaag is verwerkt zal jouw wand onderhoudsvriendelijk zijn en toch afgewerkt en natuurlijk ogen. Je hebt de keuze uit wit stuc en wit linnen.

Het wit stuc decor wekt de suggestie van een wit geschilderde muur terwijl de optie wit linnen lijkt op een met behang beklede muur. Kom naar een doe-het-zelf zaak of bouwmarkt bij jou in de buurt om de Agnes One-Step wandplaten decors te bekijken en een goede keuze te kunnen maken.
Dessins wandpanelen

Extra tips

De ruimte waarin je Agnes wandpanelen bevestigt moet glasdicht, vochtvrij en voldoende geventileerd zijn. Voordat je begint met het bevestigen aan de hand van onderstaande instructies laat je de panelen bij voorkeur 24 uur wennen aan de ruimte waarin ze bevestigd gaan worden om het werken van de panelen tegen te gaan.

en wandpaneel kun je ook eenvoudig omtoveren tot een TV-Paneel. De wandpanelen zelf hebben geen draagkracht, maar achter de panelen zit een houten rachelwerk waar jij je TV wel aan kunt bevestigen. Je boort de gaten van de ophanging door het wandpaneel heen in de houten rachel (wel eerst even goed aftekenen) en werkt de kabels achter het paneel weg. Zo creëer je je eigen luxueus ogende TV-paneel.

Tips voor wandpanelen Agnes One-Step

Maak een extra kamer

De wandpanelen van Agnes One-Step zijn, wanneer je ze plaatst tegen een houten frame, geschikt voor de creatie van een tussenwand in een grote ruimte. Zo maak je binnen een dag een extra kamer in je huis of creëer je een tussenschot die de ruimte warmer en gezelliger laat ogen.

Eventueel zou je de wanden kunnen overschilderen. Let op: de platen van Agnes One-Step hebben beperkt draagvermogen en zijn dus niet geschikt voor het dragen van een deurconstructie. Een deuropening creëer je gemakkelijk door de zijkant van de wanden af te werken met een bijpassende afwerklijst.
Wandpaneel extra kamer

Hoe plaats je de Agnes wandpanelen?

Stap 1: Maak een schets en bepaal de verdeling van de panelen en rachels. Hou rekening met eventuele wand- en contactdozen of de plaats van de televisie tijdens het maken van de schets. Zorg er daarnaast ook voor dat er minimaal 10mm afstand tussen de panelen en de muren, vloeren en andere vaste punten zit.

Stap 2: De Agnes One-Step wandpanelen plaats je tegen een frame. Het frame bouw je zelf met behulp van balken van 44mm x 67 mm. De balken plaats je met een onderlinge afstand van 60cm hart op hart. Bij het bouwen van een rachelwerk voor een scheidingswand moet je voor de stabiliteit ook nog dwarsliggers plaatsen die je om de 80cm in de hoogte en in steenverband in de breedte aanbrengt. Tip: Tijdens het bouwen van dit frame is het goed om rekening te houden met de isolatie van de ruimte. Je kunt bijvoorbeeld geluid dempen door verend materiaal zoals steenwol of vilt langs de buitenkant van het frame aan te brengen.

Stap 3: Hierna bevestig je de wandpanelen over de gehele lengte door middel van een schroef, niet of spijker met een lengte van 30mm. Plaats deze om de 150mm en let erop dat je de kop van de schroef, niet of spijker niet te diep in het paneel plaatst. Maak de panelen ook aan de rand van de constructie vast waarna je dit afwerkt met een afwerklijst van Agnes One-Step.

Plaatsen van wandpanelen

Meer inspiratie nodig voor wandplaten?