Vocht

Vocht

 • Wanneer je op zoek bent naar een wand voor je badkamer kun je kiezen uit diverse opties voor je muur. Toch is er een ding ontzettend belangrijk en vraagt altijd om de nodige aandacht: namelijk of de muren voldoende vochtwerend zijn. Een muur, wand of plafond waar vocht intrekt na onze dagelijkse wasbeurt kan rampzalige gevolgen hebben voor je woning. Ben je benieuwd naar de juiste manieren om je wanden tegen vocht in badkamer, keuken of andere ruimte te beschermen? Lees hieronder meer over de punten waar we jou op wijzen!watervaste wanden en plafonds van Agnes

  Het juiste materiaal

  Een veel voorkomend probleem is dat wanden en muren van materiaal zijn gemaakt dat vocht nauwelijks tegenhoudt. Met name in verouderde huizen is dit een probleem. Het vocht gaat immers al snel in een holte of kier zitten en met name bij houten wanden kan het hout gaan uitzetten, inkrimpen of erger: rotten. En dat wil je al helemaal niet. Wil je een vochtwerende wand? Kies dan altijd het juiste materiaal: steen of tegels op steen zijn geschikt, maar ook waterbestendige wand- en plafondplaten zoals die van Agnes.

  Kies voor kwaliteit, niet voor goedkoop

  Een veelgemaakte fout is dat de consument vaak kiest voor een muur of plafond uit goedkoop materiaal. Waren het in de jaren 80 en 90 vooral schrootjes, is het anno nu een ‘handige’ plaat die men tegen het plafond bevestigd. Kies, zeker voor een plafond, altijd voor goede waterbestendige kwaliteit materialen. Of een wand water en vocht tegenhoudt wordt altijd op of bij de verpakking van het gebruikte materiaal vermeld. Let dus op de verpakking of raadpleeg de winkel of een ander verkooppunt waar je je producten koopt.

  Kijk uit met schoonmaakmiddel

  Naast onze dagelijkse wasbeurten kan vocht ook bijvoorbeeld in de keuken in je muren trekken. Ook schoonmaken met een (te) vochtige doek helpt in zo’n geval niet erg. Daarom raden we aan om nooit met een kletsnatte dweil of poetsdoek muren en vloeren te schrobben. Pas bovendien ook op met bijtend schoonmaakmiddel. Ook dit kan huren en de ruimtes erachter aantasten.

  Klinkt leuk en aardig, maar waar koop ik jullie producten?

  De producten van Agnes zijn niet via onze website te koop. Heb je interesse in onze wand- of plafondplanten? Dan kun je terecht bij een van de vele verkooppunten. Hier vind je de plafond- of wandpanelen van Agnes en kun je bovendien terecht voor directe vragen. Anders raden we het je altijd aan om alvast eens op onze pagina met veelgestelde vragen te kijken! Kun je wat hulp bij je klus gebruiken? Raadpleeg dan de online klushulp.

   

   

 • Op zoek naar waterdichte plafondplaten in de badkamer? Wij van Agnes One-Step krijgen vaak vragen over het materiaal van onze plafondplaten en of dit materiaal waterdicht is en dus in een badkamer zou kunnen worden geplaatst. Vind het antwoord op deze en andere vragen in het onderstaande meest gestelde vragen overzicht. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op met een verkooppunt bij jou in de buurt. Zij helpen je graag verder.

   

  Waterdichte plafondplaten

  Inhoud (Waterdichte plafondplaten)

  Zijn jullie plafondplaten waterdicht?

  De Agnes One-Step plafondplaten zijn verkrijgbaar in vochtwerend materiaal. Over het gebruikte materiaal is een beschermende vochtwerende folie aangebracht. Je kunt de plafondplaten van Agnes One-Step dus zonder problemen in een badkamer plaatsen.

  Zijn jullie plafondplaten geschikt voor in de badkamer?

  Onze plafondplaten en plafondplaten zijn door hun vocht afwerende laag geschikt voor in de badkamer. Door de beschermende, natuurlijk ogende folie wordt het hout eronder beschermd tegen waterspetters en vocht.

   

  Hoe monteer je waterdichte plafondplaten van Agnes One-Step in de badkamer?

  De kant en klare plafondplaten van Agnes One-Step zijn het meest geschikt voor de verlagen van bestaande plafonds in jouw badkamer. Om jouw plafond te bekleden breng je eerst een rachelwerk van latten aan op het bestaande plafond. Vervolgens spijker of niet je de plafondplaten hier tegenaan. Door de Tong en Groef aan de zijkanten van de panelen zal de bevestiging niet zichtbaar zijn. Let er wel op dat je de spijkers niet te diep in het paneel slaat. De kop moet op het paneel blijven rusten, anders kunnen er beschadigingen ontstaan.

  Plafondplaten waterdicht

 • Wat zijn precies de verschillen tussen de ‘normale’ Agnes plafondplaten en de vochtwerende V313 variant? Wat maakt de ene plaat beter geschikt voor badkamers dan de andere?

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox