Plafondpanelen

De plafondpanelen zijn licht, duurzaam en sterk en geschikt voor vele toepassingen.

Plafondpanelen lichtgewicht & sterk

Plafondpanelen Agnes One-Step van spaanplaat met een kunststof toplaag zijn geschikt voor vele toepassingen. Dit komt doordat de plafondpanelen lichtgewicht, duurzaam en sterk zijn. Daar komt nog eens bij dat de platen kant-en-klaar zijn en je dus geen tijd hoeft te steken in het afwerken en schilderen van je nieuwe plafond. Sterker nog, je kunt je ruimte binnen een dag weer in gebruik nemen..

Lees snel verder voor meer informatie over de plafondpanelen van Agnes One-Step. Heb je een vraag, of wil je met een van onze verkopers alle mogelijkheden bespreken? Ga dan langs bij een verkooppunt bij je in de buurt.

Plafondpanelen voor binnen

De verschillen tussen MDF plafondpanelen en plafondpanelen van spaanplaat?

Een paneel van spaanplaat bestaat uit samen gelijmde en gedrukte houtsplinters. De spaanplaatpanelen van Agnes One-Step zijn daarnaast afgewerkt met een kunststoflaag zodat het paneel direct klaar is voor gebruik. Panelen van MDF worden ook vaak gebruikt als wand- of plafondpaneel.

In principe zijn MDF plafondpanelen en spaanplaten vergelijkbaar; ze bestaan beide uit samengelijmde houtsplinters. Het grote verschil is echter dat MDF plafondpanelen veel zwaarder zijn dan plafondpanelen van spaanplaat. Omdat je de platen boven je hoofd moet bevestigen is het daarom het beste om voor een plafondplaat van spaanplaat te kiezen.
De voordelen van plafondpanelen

De eigenschappen van Agnes plafondpanelen:

  • vervaardigd uit PEFC gecertificeerde spaanplaat met een toplaag van afwasbare kunststof decorfolie
  • Onzichtbare bevestiging door messing en groef
  • kant-en-klaar, geen stuc of schilderwerk nodig
  • Compact & lichtgewicht
  • Ook in een vochtwerende uitvoering te verkrijgen
  • Verkrijgbaar in 60x60x12 mm en 60x120x12mm

Waarom plafondpanelen van Agnes One-Step?

1. De plafondplaten zijn kant en klaar en hoeven dus niet gestuukt of geschilderd te worden. Je nieuwe plafond is binnen een dag geplaatst. .
2. De plafondpanelen zijn lichtgewicht, compact en handzaam.
3. De plafondpanelen zijn gemaakt van sterk materiaal dat niet snel deukt of scheurt.
4. De toplaag is verkrijgbaar in verschillende dessins.
5. Er kan worden gekozen voor een vochtwerende toplaag zodat de plafondpanelen ook in de badkamer kunnen worden geplaatst.

 

Tips & instructies plafondpanelen monteren

Voordat je de Agnes One-Step plafondpanelen gaat plaatsen dien je deze minimaal 24 uur lang te laten acclimatiseren in de ruimte waar je ze zal bevestigen. Let erop dat je de plafondplaten hierbij uit de verpakking haalt. Een plank die goed gewend is aan zijn omgeving zal namelijk minder gaan werken.

Hoe plaats je een Agnes One-Step plafondpaneel?

Stap 1: Het schetsen van het plafond. Voor een goede verdeling van de plafondplaten en rachels is het verstandig om alvast een onderverdeling te maken in een schets. Hou er in je schets ook rekening mee dat er om het plafond minimaal 10mm afstand moet worden gehouden met andere vaste punten zoals muren. Teken de plafondplaten dwars in, dus in tegengestelde richting van de plafondbalken.

Stap 2: Het plaatsen van het rachelwerk (32mm x 48mm) met een onderlinge afstand van 60cm hart op hart. Als je een akoestisch plafond wil creëren of de ruimte thermisch wil isoleren plaats je isolatiemateriaal tussen het rachelwerk. Als er waterleidingen over je plafond lopen isoleer je deze ook om condensvorming te voorkomen.

Stap 3: Het bevestigen van de plafondpanelen. De plafondpanelen moeten niet in dezelfde richting als de rachels worden bevestigd om door hangen te voorkomen. Bevestig de platen met een schroef, niet of spijker van 30 mm en let erop dat je de kop niet te ver in de lip plaatst. De plafondplaten maak je ook vast aan de zijkanten.

Stap 4: Het afwerken van het plafond. Plaats afwerklijsten over de randen met zichtbare spijkers en bevestig ze met koploze spijkers, dubbelzijdige tape of siliconenkit.

Stap 5: Geniet van je nieuwe plafond.

Onze plafondpanelen ook geschikt zijn voor de creatie van een akoestisch plafond

De plafondpanelen van Agnes One-Step zijn geschikt voor het aanbrengen van geluidsisolatie. De plafondpanelen worden immers bevestigd op een rachelwerk, en tussen dit rachelwerk kan isolatiemateriaal zoals vilt of steenwol worden bevestigd.

Daar komt nog eens bij dat de plafondpanelen door het rachelwerk geen contact heeft met de vloer erboven. Ook hierdoor wordt het geluid geïsoleerd, omdat geluid zich voornamelijk verspreid door trillingen die door de vloeren en plafonds worden doorgegeven. Dus ben jij op zoek naar akoestische plafondpanelen? Dan zijn de Agnes One-Step plafondpanelen ook geschikt voor jouw klus.
Plafond en plafondplaten

Onze plafondpanelen vochtbestendig zijn en dus ook kunnen worden bevestigd in de badkamer

De plafondpanelen van Agnes One-Step zijn ook verkrijgbaar met een vochtwerende toplaag. Op deze manier zal de onderliggende spaanplaat worden beschermd tegen vocht en niet kunnen gaan werken.

Een spaanplaten plafondplaat met een toplaag van kunststof decorfolie kan dus prima in de badkamer worden geplaatst.

Veelgestelde vragen over onze plafondpanelen

Zijn er waterbestendige plafondpanelen?

De plafondpanelen van Agnes One-Step worden afgewerkt geleverd. Deze plafondpanelen zijn ook verkrijgbaar in een vochtwerende uitvoering. De onderliggende spaanplaat wordt hierdoor beschermd tegen vocht en zal niet gaan werken. Vraag bij het verkooppunt voor meer informatie over het gebruik van de vochtwerende plafondpanelen in vochtige ruimtes.

Van welk materiaal zijn de plafondpanelen gemaakt?

De plafondpanelen van Agnes One-Step zijn gemaakt van PEFC gecertificeerde spaanplaat met een toplaag van afwasbare kunststof decorfolie. Deze combinatie zorgt ervoor dat de panelen compact en licht van gewicht zijn. De decorfolie hoeft niet afgewerkt te worden en ook de naden tussen de plafondpanelen vereisen geen extra vulling. Dit houdt de totale kosten laag en het installatiegemak hoog.

Zijn de plafondpanelen geschikt voor iedere ruimte?

De wandpanelen van Agnes kunnen in vrijwel iedere ruimte geplaatst worden, dus ook in de keuken of badkamer. Let er wel op dat je voor deze vochtige ruimtes gebruik maakt van de vochtwerende uitvoering. De plafondpanelen zijn dan wel licht van gewicht, ze kunnen zeker wel tegen een stootje. Bovendien zorgt het lage gewicht ervoor dat de installatie aan het plafond soepel verloopt. Dankzij de handige tong- en groefverbinding zijn er geen schroeven zichtbaar. Met de afwerklijsten van Agnes One-Step werk je ook de randen van het plafond netjes af. De plafondpanelen zijn dan ook ontzettend divers. Van kinderkamer tot kantoor; de plafondpanelen van Agnes One-Step kunnen altijd.

Meer inspiratie nodig over plafondplaten