Afwerklijsten

Het Agnes One-Step assortiment bevat 4 type afwerklijsten:

  1. Plafondlijst
  2. Vouwhoek
  3. Hollat
  4. Afwerklijst

Afmetingen afwerklijsten

LijstwerkLengteBreedteDikte
Vouwhoeklatten260 cm2,5 cm2,5 cm
Hollatten260 cm2,2 cm2,2 cm
Plafondlijsten260 cm4,4 cm0,8 cm
Decorlijsten260 cm6,3 cm1,2 cm

 

Decors afwerklijsten

LijstwerkWit stucWit linnenWit schuurwerk
Vouwhoeklatten
Hollatten
Plafondlijsten
Decorlijsten

 

De afwerklijst is een decoratieve onderbreking van de wandpanelen en plafondplaten. Soms kan met de toevoeging van de afwerklijst exact een optimale invulling gerealiseerd worden van het gebruik van de Agnes platen. Hou bij gebruik van afwerklijsten wel rekening met het aantal rachels en de verdeling ervan.

Sierlijsten en ornamenten

Vergeet niet de afwerklijst van Agnes One-Step toe te passen nadat je het plafond hebt vervangen. Om je klus helemaal af te maken zou je de sierlijst kunnen combineren met klassieke ornamenten. Het mooiste resultaat bereik je door de sierlijst in verstek te zagen. Dit houdt in dat je de sierlijst in een hoek van 45° zaagt. Je kunt hiervoor gebruik maken van een verstekbak in combinatie met een handzaag. Wanneer je in het bezit bent van een afkortzaag of een elektrische verstekcirkelzaag, is dat helemaal gemakkelijk!

Het verschil tussen een sierlijst en een kooflijst

Hou je van contrasten en het mengen van verschillende stijlen in huis? Dan kan het gebruiken van een sierlijst/kooflijst een mooie toevoeging zijn. Het verschil tussen de sierlijst en de kooflijst zit met name in de toepassing. Een kooflijst plaats je in de hoek tussen het plafond en de wand. De sierlijst is een afwerklijst die je op de muur of het plafond bevestigd om eventuele naden onzichtbaar af te werken.

 

 

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox