Afwerklijsten

Afwerklijsten zijn een onmisbaar element geworden bij het transformeren van interieurs. Met het Agnes One-Step assortiment heb je toegang tot vier verschillende types afwerklijsten die je ruimte een verfijnde en gepolijste uitstraling geven.

Het Agnes One-Step assortiment bevat 4 type afwerklijsten:

  1. Plafondlijst: een plafondlijst, ook bekend als kroonlijst of plafondplint, wordt gebruikt om de overgang tussen de bovenrand van de wandpanelen en het plafond te verfraaien. Het voegt een decoratief accent toe aan de ruimte en zorgt voor een elegante afwerking.
  2. Vouwhoek: Een vouwhoek wordt ingezet in de hoeken waar de panelen samenkomen. Dit zorgt voor een naadloze verbinding tussen de panelen en creëert een professionele uitstraling.
  3. Hollat: wand- en plafondpanelen kunnen worden afgewerkt met een hollat, een smalle holle strook. Deze wordt langs de randen van de panelen geplaatst om een verfijnde afwerking te geven en tegelijkertijd bescherming te bieden.
  4. Decorlijsten: Een decorlijst wordt gebruikt om een extra decoratief element toe te voegen. Deze lijst wordt strategisch geplaatst om het ontwerp van de panelen te versterken en een persoonlijk tintje aan de ruimte te geven. Het helpt bij het creëren van een stijlvolle en opvallende uitstraling.

Afmetingen afwerklijsten

LijstwerkLengteBreedteDikte
Vouwhoeklatten260 cm2,5 cm2,5 cm
Hollatten260 cm2,2 cm2,2 cm
Plafondlijsten260 cm4,4 cm0,8 cm
Decorlijsten260 cm6,3 cm1,2 cm

 

Decors afwerklijsten

De afwerklijsten zijn verkrijgbaar in drie verschillende decors: wit stuc, wit linnen en wit schuurwerk. Dit betekent dat je de afwerklijsten kunt aanpassen aan je gewenste interieurstijl en kleurenschema.

LijstwerkWit stucWit linnenWit schuurwerk
Vouwhoeklatten
Hollatten
Plafondlijsten
Decorlijsten

 

De toegevoegde waarde van afwerklijsten

Afwerklijsten dienen als decoratieve onderbrekingen voor wandpanelen en plafondplaten. Ze kunnen helpen bij het creëren van een naadloze en verfijnde overgang tussen verschillende oppervlakken. Wat nog belangrijker is, afwerklijsten kunnen een optimale invulling mogelijk maken van het gebruik van Agnes platen. Bij het installeren van afwerklijsten is het echter essentieel om rekening te houden met het aantal rachels en hun verdeling. Dit zorgt ervoor dat je het beste resultaat krijgt en dat de afwerklijsten stevig en veilig zijn bevestigd.

Afwerklijsten van hout

Ben je op zoek naar hoogwaardige houten afwerklijsten? Bij Agnes ben je aan het juiste adres voor prachtige afwerklijsten van MDF-materiaal. Vraag de brochure aan en ontdek onze collectie afwerklijsten en creëer een verfijnde afwerking voor elke ruimte in je huis.

Afwerklijst plafond

Voeg een vleugje verfijning toe aan je plafond met de afwerklijsten van Agnes. Of je nu een klassiek patroon of een strakke moderne uitstraling verkiest, onze afwerklijsten voor het plafond zijn ontworpen om naadloos aan te sluiten. Met zorgvuldige aandacht voor detail en eenvoudige installatie, bieden onze afwerklijsten niet alleen esthetische waarde, maar ook duurzaamheid en stevigheid. Creëer een indrukwekkende afwerking voor je plafond met de veelzijdige afwerklijsten van Agnes.

Sierlijsten en ornamenten

Vergeet niet de afwerklijst van Agnes One-Step toe te passen nadat je het plafond hebt vervangen. Om je klus helemaal af te maken zou je de sierlijst kunnen combineren met klassieke ornamenten. Het mooiste resultaat bereik je door de sierlijst in verstek te zagen. Dit houdt in dat je de sierlijst in een hoek van 45° zaagt. Je kunt hiervoor gebruik maken van een verstekbak in combinatie met een handzaag. Wanneer je in het bezit bent van een afkortzaag of een elektrische verstekcirkelzaag, is dat helemaal gemakkelijk!

Het verschil tussen een sierlijst en een kooflijst

Hou je van contrasten en het mengen van verschillende stijlen in huis? Dan kan het gebruiken van een sierlijst/kooflijst een mooie toevoeging zijn. Het verschil tussen de sierlijst en de kooflijst zit met name in de toepassing. Een kooflijst plaats je in de hoek tussen het plafond en de wand. De sierlijst is een afwerklijst die je op de muur of het plafond bevestigd om eventuele naden onzichtbaar af te werken.

 

 

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox