Montage & afwerking

Montage & afwerking

 • Voorzetwanden kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder verschillende houtconstructies en gips. Agnes One-Step ontvangt veel vragen over de voordelen van het gebruik van hout in de voorzetwand. Lees verder voor de antwoorden op deze vragen. Heb je zelf een andere vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of ga naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

  Voorzetwand hout

  Inhoud (Voorzetwand maken van hout)

  Wat zijn de voor-en nadelen van een (massief) houten voorzetwand?

  Hout heeft een goede akoestische isolatie, is stevig en in vele verschillende texturen en kleuren verkrijgbaar. Hout is daarnaast sterk genoeg om bijvoorbeeld een schuifdeur te kunnen dragen. Nadelen van massief hout zijn dat het zwaar is, zeker als je platen aan het plafond wil bevestigen, en vaak nog geschilderd moet worden.

  Waarom kiezen jullie voor spaanplaat met een decoratieve folie in plaats van alleen maar hout?

  Agnes One-Step maakt de voorzetwanden van spaanplaat met een decoratieve folie in plaats van alleen maar hout. Zo krijg je toch een stevige wand, maar dan lichter, makkelijk te monteren en gemakkelijker in onderhoud. Druppels of kookspetters wrijf je immers met een vochtige doek gemakkelijk van de folie af. Ook kun je kiezen voor een extra brandveilige of vochtwerende afwerking, zodat de voorzetwanden ook in de keuken en in de badkamer kunnen worden geplaatst.

  Zijn voorzetwanden van hout wel duurzaam?

  De Agnes One-Step One-Step wandplaten zijn allemaal PEFC gecertificeerd. Dit betekent dat het hout van de spaanplaat afkomstig is uit bossen die op een duurzame manier worden beheert.

  Hout voorzetwand

 • Een scheidingswand zonder boren bevestigen? Wij krijgen daar veel vragen over. Lees hieronder de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bezoek een van de Agnes One-Step verkooppunten bij jou in de buurt.

  Zonder boren scheidingswand

  Inhoud (Scheidingswand zonder boren)

  Zijn de scheidingswanden zonder boren te bevestigen?

  De One-Step wandsystemen van Agnes zijn zonder te boren te bevestigen. Doordat de platen voorzien zijn van messing en groef kun je ze eenvoudig in elkaar schroeven of nieten. Let er wel op dat de koppen op de wand blijven liggen.

  Hoe bevestig je Agnes One-Step scheidingswanden?

  Agnes One-Step scheidingswanden bevestig je makkelijk en snel zonder dat daar een boormachine aan te pas komt. Wat heb je allemaal nodig voor het bevestigen van de Agnes One-Step scheidingswanden? Agnes One-Step plafondplaten, isolatiemateriaal, een zaag, houten balken siliconenkit, spijkers schroeven of nieten en afwerklijsten. Scheidingswanden monteer je door eerst een framewerk van latten te maken. Tussen deze latten bevestig je isoleertegels, voor extra stevigheid. Vervolgens spijker of niet je de scheidingswanden vast aan het frame.

  Hebben jullie online instructievideo’s over het bevestigen van scheidingswanden zonder te boren?

  Wij hebben online instructievideo’s en handleidingen die het monteren van de Agnes One-Step scheidingswanden nog makkelijk maken. Bekijk hier de instructievideo waarin voor wordt gedaan hoe je het beste je wandplaten kunt plaatsen.

  Scheidingswanden zonder boren

 • Vaak krijgen wij de vraag of er ook schuifdeuren in de scheidingswanden kunnen worden geplaatst. Lees snel verder voor het antwoord op deze en andere vragen met betrekking tot de Agnes One-Step scheidingswanden. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met een verkooppunt voor particulieren bij jou in de buurt. Zij helpen je graag verder.

   

  Scheidingswand voor schuifdeuren

  Inhoud (Scheidingswand met schuifdeur)

  Kunnen er schuifdeuren in een scheidingswand van Agnes One-Step worden geplaatst?

  De wanden van Agnes One-Step hebben niet veel draagkracht. Om het gemakkelijk te monteren systeem mogelijk te maken hebben we de planken zo dun en licht mogelijk gehouden. Om deze reden is het dan ook niet mogelijk om zware schuifdeuren in de scheidingswand te bevestigen. Het is echter wel mogelijk om een paar wandpanelen minder te plaatsen en op deze manier een doorgang te creëren.

  Zijn er alternatieven voor een scheidingswand met schuifdeuren?

  Ja, met onze scheidingswanden is het mogelijk om een doorgang te maken door een of twee wandpanelen minder te plaatsen. De wandpanelen zijn kant en klaar en mooi af te werken met de bijpassende lijstwerken van Agnes One-Step. Binnen een dag is je scheidingswand met doorgang af.

  Scheidingsdeuren schuifdeuren

 • Een plafond glad maken? Soms oogt het ruimtelijker om een grillig plafond glad te maken. Met de plafondpanelen van Agnes One-Step is dit mogelijk. Wil je meer weten over het plaatsen van de plafondpanelen van Agnes One-Step? Bekijk dan snel onze meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met het dichtstbijzijnde Agnes One-Step verkooppunt.

   

  Een plafond glad maken

  Inhoud (Plafond glad maken)

  Biedt Agnes One-Step mogelijkheden om het plafond glad te maken?

  Agnes One-Step heeft plafondplaten in het assortiment met verschillende afwerkingen, waaronder glad. Wil jij van je ruwe plafond af? Dan ben je bij Agnes One-Step aan het juiste adres. De plafondpanelen hebben een basis van spaanplaat en zijn afgewerkt met een gladde of decoratieve folie. Zo heb je gemakkelijk en snel een nieuwe bekleding van je plafond.

  Wat zijn de voordelen van de plafondplaten van Agnes One-Step?

  Het grootste voordeel van de plafondplaten van Agnes One-Step is dat ze in praktisch iedere ruimte gemakkelijk kunnen worden gemonteerd, en dat dit monteren bijna geen overlast veroorzaakt. De panelen kunnen droog op de plafonds worden aangebracht en behoeven geen enkele afwerking. Je kunt de ruimte dus onmiddellijk na het plaatsen weer in gebruik nemen. Een ander voordeel is de keus uit verschillende dessins waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om je plafond glad te maken of een gestucte uitstraling te geven.   

  Hoe maak je je plafond glad met de plafondpanelen van Agnes One-Step?

  Bestel bij een verkooppunt bij jou in de buurt plafondpanelen met een gladde afwerking. Om deze plafondpanelen te bevestigen plaats je eerst een regelwerk van latten. Dwars op de balken of direct op een bestaand plafond. Hier tegenaan plaats je de platen die voorzien zijn van tong en groef en door middel van nieten en spijkeren kunnen worden bevestigd. En klaar is jouw gladde plafond.

  Een plafond glad maken

 • Een deur in een scheidingswand maken? Agnes One-Step heeft muurplaten in het assortiment waarmee je eenvoudig zelf een scheidingswand maakt. Vaak krijgen wij de vraag of het ook mogelijk is om een deur in deze scheidingswand te maken. In deze sectie beantwoorden wij deze vraag en enkele andere vragen over onze scheidingswanden. Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met een van onze Agnes One-Step verkooppunten.

  Scheidingswand deur

  Inhoud (Deur in scheidingswand)

  Kan ik een deur in de scheidingswand maken?

  Agnes One-Step wandpanelen zijn geschikt als alternatief voor wanden die geen draagvermogen hebben. Hierdoor is het niet mogelijk om een deur in een Agnes One-Step wandpaneel te plaatsen. Een doorgang kan je eenvoudig creëren door de panelen niet tot en met de muur te plaatsen. Een ander alternatief is dat je een stevige muur laat plaatsen, bijvoorbeeld van massief hout. Doorgaans is hier wel een schuifdeur in te hangen. Dergelijke muurpanelen zijn echter duurder en niet kant en klaar zoals de wandpanelen van Agnes One-Step.

  Ik wil een doorgang in mijn scheidingswand, is dit mogelijk?

  Ja, met onze scheidingswanden is het mogelijk om een doorgang te maken. Plaats een of twee wandpanelen minder en creëer zo toch eenvoudig en goedkoop een scheidingswand met doorgang. Hou tevens rekening met een doorgang in het rachelwerk. De wandpanelen van Agnes One-Step zijn kant en klaar en mooi af te werken met bijpassende afwerklijsten, dus binnen een dag staat je scheidingswand met doorgang. Bekijk op onze site hoeveel panelen je nodig hebt.

  Scheidingswand deur

 • Agnes One-Step wandplaten zijn ook te gebruiken tegen het plafond. Deze platen hebben echter alleen een messing en groef aansluiting aan de lange zijden. Wanneer het plafond een totale lengte heeft van 260 cm of korter is dit geen enkel probleem. Wanneer het plafond langer is, dan is dit qua aansluiting minder eenvoudig en behoudt je een naad tussen de platen.

 • Voor het bevestigen van de afwerklijsten kun je gebruikmaken van koploze spijkers, dubbelzijdig tape of siliconenkit.

 • Agnes wandplaten en plafondplaten zijn overschilderbaar met acrylverf. Platen vooraf goed schoon, vetvrij maken en voorzien van een kunststof primer.

 • Spijkergaatjes in Agnes wandplaten en plafondplaten kun je heel mooi afwerken met tipex.

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox