Montage & afwerking

Montage & afwerking

 • Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja de wandpanelen van Agnes kunnen geschilderd worden en dus ook in een andere kleur. Om je alvast tegemoet te komen worden ze in een standaard witte kleur geleverd. Zo kun je altijd zelf nog kiezen in welke kleur jij je nieuwe Agnes wandpanelen wil schilderen. Maar hoe pak je dit aan? In dit nieuwe artikel vertellen we je graag meer over waar je zoal op moet letten als je onze Agnes wandpanelen wilt gaan schilderen. Laat je verrassen door de mogelijkheden en koop vandaag nog jouw set wandpanelen bij een Agnes-dealer bij jou in de buurt!

  Schilderen van wandpanelen is mogelijk

  Kleuren: de mogelijkheden

  Heb je je nieuwe wandpanelen bevestigd (gebruik eventueel onze klushulp)? Allereerst is het goed om te weten dat er twee afwerkingen zijn van Agnes wandpanelen. Zo heb je een variant die bedekt is met een speciale gipsplaat en je hebt onze wandpanelen op basis van linnen. Welke van deze twee geschikt is, is afhankelijk van je voorkeur: het linnen decor is een stuk vlakker dan de gipsen variant. Deze heeft een meer korrelige textuur. Qua kleuren kun je kiezen uit alle beschikbare RAL-kleuren. We raden het altijd aan om een grondlaag (primer) aan te brengen, zo kan het ontstaan van haarscheurtjes in de uiteindelijke toplaag voorkomen worden.

  Hoe pak ik de klus aan?

  Ga je je wandpanelen in een kleur schilderen? Werk dan altijd via de professionele wijze. Houd daarbij de verschillende werkwijzen aan:

  Kies een kleur: Vind je het lastig om een kleur te kiezen? Gelukkig kun je bij de meeste verkooppunten van Agnes wandpanelen ook een verfafdeling vinden. De medewerkers hier helpen je graag bij het kiezen van een juiste kleur en soort en mengen deze voor je. Probeer in ieder geval nooit zelf verf te mengen.

  Werk van boven naar beneden: Werk bij het schilderen altijd van boven naar beneden. Zo voorkom je uitlopers of spetters die tijdens het verven naar beneden druppelen.

  Gebruik het juiste materiaal: Gebruik voor het schilderen van de grootste oppervlaktes altijd een verfroller. Zo ervoor dat hoeken netjes worden afgedicht met tape. Ook als je een bepaald figuur op de muur of een andere kleur wilt toevoegen kun je dat met schilderstape doen. Een platte en of ronde puntkwast kun je gebruiken voor de hoekjes, deurstijlen of raamkozijnen.

  Schilder in twee etappes: Probeer de rust te bewaren voor een mooi, strak eindresultaat. Werk bij voorkeur in etappes. Drie etappes valt aan te raden: de eerste voor de primer, dan de eerste laag kleur en ten slotte nog een extra laag ter afwerking. Het risico in het laatste geval is wel dat, wanneer de verf op is, je echt de exacte kleur moet gebruiken als de eerste kleurlaag. Anders ontstaat er een verschil in kleur dat je ongetwijfeld blijft zien.

   

  Sfeer en stijl met Agnes wand- en plafondplatenTot slot: De afwerking en controle

  Klaar? Zorg dan dat de ruimte goed geventileerd wordt om zo snel mogelijk de verflucht te verdrijven. Controleer, als de verf goed is opgedroogd, of de verf op alle plekken even dik is en geen ‘plekken’ vertoont. Deze plekken kun je dan eventueel nog bijwerken.

 • Wandpanelen van Agnes zijn een strakke en mooie afwerking als je op zoek bent naar een snelle oplossing om een wand te plaatsen. Met de handige wandpanelen heb je zo een tussenmuur in je kamer of een strakke room divider die de kamer netjes opdeelt in twee delen. De wandpanelen van Agnes hebben vaste afmetingen en passen in ieder soort woning: van een zolder van een klassieke woning tot het creëren van een werkkamer in een nieuwbouwwoning. Benieuwd in welke kleuren de Agnes wandpanelen verkrijgbaar zijn en of ze eventueel overgeschilderd kunnen worden? Wij geven hieronder het antwoord op je vraag.

  Agnes wandpanelen en kleuren

  De wandpanelen van Agnes worden standaard geleverd in het wit. Je kunt er echter nog voor kiezen of je wel of geen structuur op de wandpanelen wil hebben. Wil je liever een hip kleurtje aan de wandpanelen geven? Dat kan! Onze wandpanelen zijn eenvoudig te beschilderen in alle wenselijke kleuren. Wil je dus een mooie strakke blauwe muur? Dan kun je de wandpanelen van Agnes daar prima voor gebruiken. Wil je een nog strakkere afwerking? Dan kun je ook diverse soorten plinten tegen de wandpanelen van Agnes plaatsen. Hierdoor krijgt het geheel een mooi afgewerkt uiterlijk. Ook de plint kun je schilderen in de door jou gewenste kleur.

  Eigenschappen Agnes wandpanelen

  Een van de handige eigenschappen van de Agnes wandpanelen is dat ze volledig zelfstandig te installeren zijn. Dankzij een handige gebruikshandleiding heb je panelen in een handomdraai geplaatst. Niet alleen op een rechte muur trouwens; ook op een schuine wand op zolder kun je de wandpanelen van Agnes prima toepassen. Bekijk hier natuurlijk altijd wel even de juiste afmetingen en verschillende hoeken voor, zodat je zeker weet dat de wandpanelen ook echt passen. De wandpanelen van Agnes zijn van duurzame materialen gemaakt die voor een lange tijd mee kunnen gaan. Wil je optimaal genieten van je nieuwe wanden van Agnes? Zorg dan dat de ruimte waarin je ze plaatst (en eventueel ook schildert) goed geventileerd is. Het valt sowieso aan te raden om de panelen eerst te laten rusten voordat je ze gaat installeren. Voor het laten rusten van de panelen is een dag voldoende.

  De kwaliteit van Agnes zelf ervaren

  De wandpanelen en plafondplaten van Agnes zijn zelf eenvoudig te installeren en eventueel te bewerken. Door deze flexibele materialen heb je een wand die je makkelijk kunt plaatsen en eventueel weer kunt verwijderen. Doordat ze in allerlei kleuren te schilderen zijn, kun je er eigenlijk alle kanten mee uit. Kijk voor meer informatie op onze website. Je kunt de wandpanelen en plafondplaten kopen in de betere bouwmarkten en bouwspeciaalzaken. Benieuwd hoe je deze platen installeert? Bekijk hier onze handige online klushulp.

 • Veel huizen in Nederland hebben een schuin plafond. Uiteraard zijn er ook platte daken, maar aangezien het gros van de huizen een schuin dak heeft, stuit je onvermijdelijk op een lastige kwestie: Hoe werk je een schuin plafond goed af? Wij zetten voor jou alle opties op een rijtje. Omdat een schuin plafond vaak op zolder te vinden is, is het een plek in het huis die niet in het oog springt. Maar een goede afwerking is zeker belangrijk. Je wil natuurlijk wel dat je huis er zo goed mogelijk uitziet. Ook boven.

  Verschillende afwerkingsmogelijkheden voor een schuin plafond

  Ook bij een schuin plafond moet je rekening houden met verschillende afwerkingsmogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om het plafond te beschilderen of te behangen. Daarbij is het belangrijk om een goede ondergrond te kiezen. Tegenwoordig zijn plafondplaten hier een makkelijke en vooral praktische en snelle oplossing voor. Met een breed assortiment in verschillende stijlen en afmetingen heb je altijd een plaat die past op jouw schuin plafond. Dankzij de scherpe uitstraling lijkt het net of je plafond gestuct of geverfd is.

  Meten is weten

  Voordat je begint met de installatie van plafondplaten is het belangrijk om precies te weten wat de afmetingen van je plafond zijn. Agnes.nl heeft plafondplaten in allerlei maten. Zo heb je altijd de plafondplaat die past. Bovendien zijn de plafondplaten binnen geen tijd geplaatst en zijn de nieten weggewerkt. Dit geeft het geheel een strakke uitstraling en ook hoef je niet meer na te denken over een eventuele afwerking. Daarnaast is het goed mogelijk om de plafondplaten in jouw favoriete kleur te beschilderen of te behangen.

  Een strakke afwerking, een strak resultaat

  Om het geheel af te werken past op onze plafondplaten ook een lijst. Deze valt zelf op maat te maken en geeft je plafond een strakke en goed afgewerkte look. Op dit moment hebben wij vier verschillende soorten lijsten die je tegen het plafond kunt plaatsen, namelijk: vouwhoeklatten, hollatten, plafondlijsten en decorlijsten. Afhankelijk van jouw smaak en de vorm van je plafond kun je deze latten om je plafondplaat bevestigen.

  Voor ieder plafond een passende plaat

  Met de plafondplaten van Agnes zit je eigenlijk altijd goed. Door onze kwaliteit plafond- en wandplaten heb je zo jouw plafond of wanden voorzien en vervangen met een strakke invulling. Bekijk voor het hele assortiment de website en laat je bij vragen bijstaan door advies. Voor ieder plafond hebben wij een passende oplossing die tegen een stootje kan. Wanneer  je je plafondplaten zelf wil installeren kun je onze online klushulp raadplegen of bezoek een van de verkooppunten. Wij helpen je graag met advies voor je plafondplaat op maat.

 • Voorzetwanden kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder verschillende houtconstructies en gips. Agnes One-Step ontvangt veel vragen over de voordelen van het gebruik van hout in de voorzetwand. Lees verder voor de antwoorden op deze vragen. Heb je zelf een andere vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of ga naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

  Voorzetwand hout

  Inhoud (Voorzetwand maken van hout)

  Wat zijn de voor-en nadelen van een (massief) houten voorzetwand?

  Hout heeft een goede akoestische isolatie, is stevig en in vele verschillende texturen en kleuren verkrijgbaar. Hout is daarnaast sterk genoeg om bijvoorbeeld een schuifdeur te kunnen dragen. Nadelen van massief hout zijn dat het zwaar is, zeker als je platen aan het plafond wil bevestigen, en vaak nog geschilderd moet worden.

  Waarom kiezen jullie voor spaanplaat met een decoratieve folie in plaats van alleen maar hout?

  Agnes One-Step maakt de voorzetwanden van spaanplaat met een decoratieve folie in plaats van alleen maar hout. Zo krijg je toch een stevige wand, maar dan lichter, makkelijk te monteren en gemakkelijker in onderhoud. Druppels of kookspetters wrijf je immers met een vochtige doek gemakkelijk van de folie af. Ook kun je kiezen voor een extra brandveilige of vochtwerende afwerking, zodat de voorzetwanden ook in de keuken en in de badkamer kunnen worden geplaatst.

  Zijn voorzetwanden van hout wel duurzaam?

  De Agnes One-Step One-Step wandplaten zijn allemaal PEFC gecertificeerd. Dit betekent dat het hout van de spaanplaat afkomstig is uit bossen die op een duurzame manier worden beheert.

  Hout voorzetwand

 • Een scheidingswand zonder boren bevestigen? Wij krijgen daar veel vragen over. Lees hieronder de antwoorden op onze meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bezoek een van de Agnes One-Step verkooppunten bij jou in de buurt.

  Zonder boren scheidingswand

  Inhoud (Scheidingswand zonder boren)

  Zijn de scheidingswanden zonder boren te bevestigen?

  De One-Step wandsystemen van Agnes zijn zonder te boren te bevestigen. Doordat de platen voorzien zijn van messing en groef kun je ze eenvoudig in elkaar schroeven of nieten. Let er wel op dat de koppen op de wand blijven liggen.

  Hoe bevestig je Agnes One-Step scheidingswanden?

  Agnes One-Step scheidingswanden bevestig je makkelijk en snel zonder dat daar een boormachine aan te pas komt. Wat heb je allemaal nodig voor het bevestigen van de Agnes One-Step scheidingswanden? Agnes One-Step plafondplaten, isolatiemateriaal, een zaag, houten balken siliconenkit, spijkers schroeven of nieten en afwerklijsten. Scheidingswanden monteer je door eerst een framewerk van latten te maken. Tussen deze latten bevestig je isoleertegels, voor extra stevigheid. Vervolgens spijker of niet je de scheidingswanden vast aan het frame.

  Hebben jullie online instructievideo’s over het bevestigen van scheidingswanden zonder te boren?

  Wij hebben online instructievideo’s en handleidingen die het monteren van de Agnes One-Step scheidingswanden nog makkelijk maken. Bekijk hier de instructievideo waarin voor wordt gedaan hoe je het beste je wandplaten kunt plaatsen.

  Scheidingswanden zonder boren

 • Vaak krijgen wij de vraag of er ook schuifdeuren in de scheidingswanden kunnen worden geplaatst. Lees snel verder voor het antwoord op deze en andere vragen met betrekking tot de Agnes One-Step scheidingswanden. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact op met een verkooppunt voor particulieren bij jou in de buurt. Zij helpen je graag verder.

   

  Scheidingswand voor schuifdeuren

  Inhoud (Scheidingswand met schuifdeur)

  Kunnen er schuifdeuren in een scheidingswand van Agnes One-Step worden geplaatst?

  De wanden van Agnes One-Step hebben niet veel draagkracht. Om het gemakkelijk te monteren systeem mogelijk te maken hebben we de planken zo dun en licht mogelijk gehouden. Om deze reden is het dan ook niet mogelijk om zware schuifdeuren in de scheidingswand te bevestigen. Het is echter wel mogelijk om een paar wandpanelen minder te plaatsen en op deze manier een doorgang te creëren.

  Zijn er alternatieven voor een scheidingswand met schuifdeuren?

  Ja, met onze scheidingswanden is het mogelijk om een doorgang te maken door een of twee wandpanelen minder te plaatsen. De wandpanelen zijn kant en klaar en mooi af te werken met de bijpassende lijstwerken van Agnes One-Step. Binnen een dag is je scheidingswand met doorgang af.

  Scheidingsdeuren schuifdeuren

 • Een plafond glad maken? Soms oogt het ruimtelijker om een grillig plafond glad te maken. Met de plafondpanelen van Agnes One-Step is dit mogelijk. Wil je meer weten over het plaatsen van de plafondpanelen van Agnes One-Step? Bekijk dan snel onze meest gestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met het dichtstbijzijnde Agnes One-Step verkooppunt.

   

  Een plafond glad maken

  Inhoud (Plafond glad maken)

  Biedt Agnes One-Step mogelijkheden om het plafond glad te maken?

  Agnes One-Step heeft plafondplaten in het assortiment met verschillende afwerkingen, waaronder glad. Wil jij van je ruwe plafond af? Dan ben je bij Agnes One-Step aan het juiste adres. De plafondpanelen hebben een basis van spaanplaat en zijn afgewerkt met een gladde of decoratieve folie. Zo heb je gemakkelijk en snel een nieuwe bekleding van je plafond.

  Wat zijn de voordelen van de plafondplaten van Agnes One-Step?

  Het grootste voordeel van de plafondplaten van Agnes One-Step is dat ze in praktisch iedere ruimte gemakkelijk kunnen worden gemonteerd, en dat dit monteren bijna geen overlast veroorzaakt. De panelen kunnen droog op de plafonds worden aangebracht en behoeven geen enkele afwerking. Je kunt de ruimte dus onmiddellijk na het plaatsen weer in gebruik nemen. Een ander voordeel is de keus uit verschillende dessins waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om je plafond glad te maken of een gestucte uitstraling te geven.   

  Hoe maak je je plafond glad met de plafondpanelen van Agnes One-Step?

  Bestel bij een verkooppunt bij jou in de buurt plafondpanelen met een gladde afwerking. Om deze plafondpanelen te bevestigen plaats je eerst een regelwerk van latten. Dwars op de balken of direct op een bestaand plafond. Hier tegenaan plaats je de platen die voorzien zijn van tong en groef en door middel van nieten en spijkeren kunnen worden bevestigd. En klaar is jouw gladde plafond.

  Een plafond glad maken

 • Een deur in een scheidingswand maken? Agnes One-Step heeft muurplaten in het assortiment waarmee je eenvoudig zelf een scheidingswand maakt. Vaak krijgen wij de vraag of het ook mogelijk is om een deur in deze scheidingswand te maken. In deze sectie beantwoorden wij deze vraag en enkele andere vragen over onze scheidingswanden. Staat jouw vraag of antwoord er niet tussen? Neem dan contact op met een van onze Agnes One-Step verkooppunten.

  Scheidingswand deur

  Inhoud (Deur in scheidingswand)

  Kan ik een deur in de scheidingswand maken?

  Agnes One-Step wandpanelen zijn geschikt als alternatief voor wanden die geen draagvermogen hebben. Hierdoor is het niet mogelijk om een deur in een Agnes One-Step wandpaneel te plaatsen. Een doorgang kan je eenvoudig creëren door de panelen niet tot en met de muur te plaatsen. Een ander alternatief is dat je een stevige muur laat plaatsen, bijvoorbeeld van massief hout. Doorgaans is hier wel een schuifdeur in te hangen. Dergelijke muurpanelen zijn echter duurder en niet kant en klaar zoals de wandpanelen van Agnes One-Step.

  Ik wil een doorgang in mijn scheidingswand, is dit mogelijk?

  Ja, met onze scheidingswanden is het mogelijk om een doorgang te maken. Plaats een of twee wandpanelen minder en creëer zo toch eenvoudig en goedkoop een scheidingswand met doorgang. Hou tevens rekening met een doorgang in het rachelwerk. De wandpanelen van Agnes One-Step zijn kant en klaar en mooi af te werken met bijpassende afwerklijsten, dus binnen een dag staat je scheidingswand met doorgang. Bekijk op onze site hoeveel panelen je nodig hebt.

  Scheidingswand deur

 • Agnes One-Step wandplaten zijn ook te gebruiken tegen het plafond. Deze platen hebben echter alleen een messing en groef aansluiting aan de lange zijden. Wanneer het plafond een totale lengte heeft van 260 cm of korter is dit geen enkel probleem. Wanneer het plafond langer is, dan is dit qua aansluiting minder eenvoudig en behoudt je een naad tussen de platen.

 • Voor het bevestigen van de afwerklijsten kun je gebruikmaken van koploze spijkers, dubbelzijdig tape of siliconenkit.

  Afwerklijsten van hout

  Ben je op zoek naar een eenvoudige en elegante manier om jouw interieur te verfraaien? Ontdek dan onze prachtige afwerklijsten van hout bij Agnes! Met deze hoogwaardige afwerklijsten kun je moeiteloos een stijlvolle en verfijnde uitstraling toevoegen aan elk deel van jouw huis. Of je nu de overgang tussen wand en plafond wilt accentueren, een deurkozijn wilt omlijsten of een kozijn een extra dimensie wilt geven, onze afwerklijsten van hout zijn de perfecte keuze. De natuurlijke schoonheid van het hout voegt een warme en tijdloze charme toe aan jouw interieur. Bovendien zijn onze houten afwerklijsten eenvoudig te bevestigen en kun je ze naar wens schilderen om bij jouw interieur te passen.

  Afwerklijst deurkozijn

  Wil je de deuropeningen in jouw huis een vleugje elegantie geven? Ontdek dan onze handige afwerklijsten voor deurkozijnen bij Agnes! Deze afwerklijsten zijn speciaal ontworpen om een naadloze overgang te creëren tussen de deur en de omliggende wand. Hiermee geef je jouw deuren een fraaie omlijsting en voeg je tegelijkertijd een decoratief element toe aan jouw interieur. Onze afwerklijsten voor deurkozijnen zijn verkrijgbaar in diverse stijlen en maten, waardoor je gemakkelijk kunt kiezen wat het beste bij jouw interieur past. Bovendien zijn ze gemaakt van duurzaam materiaal en eenvoudig te bevestigen, waardoor je snel van de upgrade kunt genieten.

  Afwerklijst kozijn

  Wil je de schoonheid van jouw ramen benadrukken en tegelijkertijd jouw interieur een verzorgde uitstraling geven? Ontdek dan onze afwerklijsten voor kozijnen bij Agnes! Deze veelzijdige afwerklijsten zijn ontworpen om jouw ramen te accentueren en een elegante afwerking te bieden aan het kozijn. Of je nu kiest voor een klassieke uitstraling of een modern design, onze afwerklijsten voor kozijnen bieden diverse mogelijkheden om jouw interieur naar wens aan te passen. Dankzij het hoogwaardige materiaal zijn ze duurzaam en gaan ze lang mee. Bovendien zijn ze gemakkelijk te bevestigen, waardoor je snel het gewenste resultaat bereikt. Transformeer jouw ramen en geef ze een stralende uitstraling met onze afwerklijsten voor kozijnen, en creëer een interieur waar je trots op kunt zijn.

 • Agnes wandplaten en plafondplaten zijn overschilderbaar met acrylverf. Platen vooraf goed schoon, vetvrij maken en voorzien van een kunststof primer.

 • Spijkergaatjes in Agnes wandplaten en plafondplaten kun je heel mooi afwerken met tipex.

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox