Afwerking schuin plafond: wat zijn de mogelijkheden?

Veel huizen in Nederland hebben een schuin plafond. Uiteraard zijn er ook platte daken, maar aangezien het gros van de huizen een schuin dak heeft, stuit je onvermijdelijk op een lastige kwestie: Hoe werk je een schuin plafond goed af? Wij zetten voor jou alle opties op een rijtje. Omdat een schuin plafond vaak op zolder te vinden is, is het een plek in het huis die niet in het oog springt. Maar een goede afwerking is zeker belangrijk. Je wil natuurlijk wel dat je huis er zo goed mogelijk uitziet. Ook boven.

Verschillende afwerkingsmogelijkheden voor een schuin plafond

Ook bij een schuin plafond moet je rekening houden met verschillende afwerkingsmogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om het plafond te beschilderen of te behangen. Daarbij is het belangrijk om een goede ondergrond te kiezen. Tegenwoordig zijn plafondplaten hier een makkelijke en vooral praktische en snelle oplossing voor. Met een breed assortiment in verschillende stijlen en afmetingen heb je altijd een plaat die past op jouw schuin plafond. Dankzij de scherpe uitstraling lijkt het net of je plafond gestuct of geverfd is.

Meten is weten

Voordat je begint met de installatie van plafondplaten is het belangrijk om precies te weten wat de afmetingen van je plafond zijn. Agnes.nl heeft plafondplaten in allerlei maten. Zo heb je altijd de plafondplaat die past. Bovendien zijn de plafondplaten binnen geen tijd geplaatst en zijn de nieten weggewerkt. Dit geeft het geheel een strakke uitstraling en ook hoef je niet meer na te denken over een eventuele afwerking. Daarnaast is het goed mogelijk om de plafondplaten in jouw favoriete kleur te beschilderen of te behangen.

Een strakke afwerking, een strak resultaat

Om het geheel af te werken past op onze plafondplaten ook een lijst. Deze valt zelf op maat te maken en geeft je plafond een strakke en goed afgewerkte look. Op dit moment hebben wij vier verschillende soorten lijsten die je tegen het plafond kunt plaatsen, namelijk: vouwhoeklatten, hollatten, plafondlijsten en decorlijsten. Afhankelijk van jouw smaak en de vorm van je plafond kun je deze latten om je plafondplaat bevestigen.

Voor ieder plafond een passende plaat

Met de plafondplaten van Agnes zit je eigenlijk altijd goed. Door onze kwaliteit plafond- en wandplaten heb je zo jouw plafond of wanden voorzien en vervangen met een strakke invulling. Bekijk voor het hele assortiment de website en laat je bij vragen bijstaan door advies. Voor ieder plafond hebben wij een passende oplossing die tegen een stootje kan. Wanneer  je je plafondplaten zelf wil installeren kun je onze online klushulp raadplegen of bezoek een van de verkooppunten. Wij helpen je graag met advies voor je plafondplaat op maat.

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox