Kan ik mijn Agnes wanden zelf kleuren?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ja de wandpanelen van Agnes kunnen geschilderd worden en dus ook in een andere kleur. Om je alvast tegemoet te komen worden ze in een standaard witte kleur geleverd. Zo kun je altijd zelf nog kiezen in welke kleur jij je nieuwe Agnes wandpanelen wil schilderen. Maar hoe pak je dit aan? In dit nieuwe artikel vertellen we je graag meer over waar je zoal op moet letten als je onze Agnes wandpanelen wilt gaan schilderen. Laat je verrassen door de mogelijkheden en koop vandaag nog jouw set wandpanelen bij een Agnes-dealer bij jou in de buurt!

Schilderen van wandpanelen is mogelijk

Kleuren: de mogelijkheden

Heb je je nieuwe wandpanelen bevestigd (gebruik eventueel onze klushulp)? Allereerst is het goed om te weten dat er twee afwerkingen zijn van Agnes wandpanelen. Zo heb je een variant die bedekt is met een speciale gipsplaat en je hebt onze wandpanelen op basis van linnen. Welke van deze twee geschikt is, is afhankelijk van je voorkeur: het linnen decor is een stuk vlakker dan de gipsen variant. Deze heeft een meer korrelige textuur. Qua kleuren kun je kiezen uit alle beschikbare RAL-kleuren. We raden het altijd aan om een grondlaag (primer) aan te brengen, zo kan het ontstaan van haarscheurtjes in de uiteindelijke toplaag voorkomen worden.

Hoe pak ik de klus aan?

Ga je je wandpanelen in een kleur schilderen? Werk dan altijd via de professionele wijze. Houd daarbij de verschillende werkwijzen aan:

Kies een kleur: Vind je het lastig om een kleur te kiezen? Gelukkig kun je bij de meeste verkooppunten van Agnes wandpanelen ook een verfafdeling vinden. De medewerkers hier helpen je graag bij het kiezen van een juiste kleur en soort en mengen deze voor je. Probeer in ieder geval nooit zelf verf te mengen.

Werk van boven naar beneden: Werk bij het schilderen altijd van boven naar beneden. Zo voorkom je uitlopers of spetters die tijdens het verven naar beneden druppelen.

Gebruik het juiste materiaal: Gebruik voor het schilderen van de grootste oppervlaktes altijd een verfroller. Zo ervoor dat hoeken netjes worden afgedicht met tape. Ook als je een bepaald figuur op de muur of een andere kleur wilt toevoegen kun je dat met schilderstape doen. Een platte en of ronde puntkwast kun je gebruiken voor de hoekjes, deurstijlen of raamkozijnen.

Schilder in twee etappes: Probeer de rust te bewaren voor een mooi, strak eindresultaat. Werk bij voorkeur in etappes. Drie etappes valt aan te raden: de eerste voor de primer, dan de eerste laag kleur en ten slotte nog een extra laag ter afwerking. Het risico in het laatste geval is wel dat, wanneer de verf op is, je echt de exacte kleur moet gebruiken als de eerste kleurlaag. Anders ontstaat er een verschil in kleur dat je ongetwijfeld blijft zien.

 

Sfeer en stijl met Agnes wand- en plafondplatenTot slot: De afwerking en controle

Klaar? Zorg dan dat de ruimte goed geventileerd wordt om zo snel mogelijk de verflucht te verdrijven. Controleer, als de verf goed is opgedroogd, of de verf op alle plekken even dik is en geen ‘plekken’ vertoont. Deze plekken kun je dan eventueel nog bijwerken.

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox