Wandplaten

Met wandplaten creëer je snel en eenvoudig een (tussen)wand binnen in je huis

Wandplaten voor binnen Agnes One-Step

Met de Agnes One-Step Het . De platen zijn vervaardigd uit PEFC gecertificeerd spaanplaat. Hierdoor zijn onze wandplaten voor binnen zowel stevig als mooi afgewerkt en onderhoudsvriendelijk. Om deze reden vormen ze het perfecte alternatief voor wandplaten van gips die snel kunnen beschadigen. Lees snel verder en ontdek alles over Agnes One-Step wandplaten voor binnen.

Heb je nog vragen over Agnes One-Step wandplaten of wil je de platen in het echt bekijken? Ga dan langs bij een doe-het-zelf zaak of bouwmarkt bij jou in de buurt. Daar helpen ze je graag verder!

De voordelen van Agnes One-Step wandplaten voor binnen:

Het binnen plaatsen van de Agnes One-Step wandplaten heeft meerdere voordelen. Door het handige systeem kun je binnen een dag een scheidingswand of een voorzetwand creëren, zonder veel gedoe of rommel.

Stuken en schilderen is vanaf nu verleden tijd. De Agnes One-Step wandplaten zijn daarnaast ook, ondanks het lichte gewicht, heel stevig. Daarom vormen zij een goed alternatief voor gipsen wandplaten, die kwetsbaarder en zwaarder zijn.
Wandplaten voordelen binnen

De eigenschappen van Agnes One-Step wandplaten:

  • Kant-en-klaar
  • Lengte 260cm x Breedte 60cm
  • Compact & lichtgewicht
  • Groef en tong constructie voor onzichtbare bevestiging
  • Makkelijk over te schilderen indien gewenst
  • Ook tegen een schuine wand te plaatsen
  • Uitsluitend geschikt voor plaatsing binnen

Het plaatsen van wandplaten binnenshuis

De ruimte waarin je Agnes wandplaten bevestigt moet glasdicht, vochtvrij en genoeg geventileerd zijn. Laat de wandplaten minimaal 24 uur acclimatiseren in de ruimte waar ze bevestigd zullen gaan worden om het werken van de platen tegen te gaan.

Scheidingswand voor binnen creëren

Stap 1: Maak een schets waarop je aangeeft waar de platen en rachels moeten komen. Rondom de wand moet tenminste 10mm afstand worden gehouden met vaste punten zoals het plafond. De wandpanelen worden namelijk zogenaamd zwevend bevestigd. Houdt ook rekening met eventuele stopcontacten of de plaats waar de tv moet komen te hangen.
Stap 2: Bouw een rachelframe met behulp van balken van 44mm x 67mm. Plaats de tussenregels met een onderlinge afstand van 60cm hart op hart. Ook moeten er om de 80cm in de hoogte dwarsliggers worden geplaatst die je in steenverband aanbrengt in de breedte.
Stap 3: Spijker, niet of schroef (30mm) de platen vast over de hele lengte. Let erop dat de kop niet te diep in de lip wordt geslagen. Spijker ook de randen stevig vast.
Stap 4: Plaats afwerklijsten met koploze spijkers, dubbelzijdige tape of siliconenkit. Je scheidingswand is nu klaar.

Voorzetwand binnen plaatsen

Stap 1: Maak een schets waarin je aangeeft waar de platen en richels moeten komen en hou rekening met de 10mm afstand die tussen de wand en het plafond, de vloer en andere muren moet zitten.
Stap 2: Plaats het rachelwerk (32mm x 48mm) op de wand met een onderlinge afstand van 60cm hart op hart. De ruimte tussen de latten gebruik je om isolatiemateriaal in aan te brengen. Let op: monteer de voorzetwand niet direct op de wand.
Stap 3: Zet de wandplaten vast over de gehele lengte met schroeven, nietjes of spijkers van 30mm lang. Sla de kop niet te diep in de lip, dit kan gaan scheuren. Timmer ook de randen stevig vast.
Stap 4: Werk de randen af met een afwerklijst naar keuze. De afwerklijsten plaats je met koploze spijkers, dubbelzijdige tape of siliconenkit.

Bekijk ook onze instructievideo’s of raadpleeg de online handleidingen. Bij vragen kun je contact met ons opnemen via dit formulier.

Agnes One-Step decors & afwerklijsten

Als je binnen een nieuwe wand plaatst wil je uiteraard dat deze goed is afgewerkt en past bij de rest van je interieur. Om deze reden biedt Agnes One-Step wandplaten aan in verschillende decors. Je kunt kiezen tussen wit stuc en wit linnen en dus voor een structuur kiezen die perfect aansluit op je overige muren. Wit stuc ziet er oogt als een gladde geverfde muur  terwijl wit linnen doet denken aan wit behang door de linnen structuur. Ook de afwerklijsten zijn in deze stijlen verkrijgbaar.

Isoleer je ruimte van binnenuit

De wandplaten van Agnes One-Step zijn geschikt voor het maken van een geïsoleerde voorzetwand. Niet alle huizen hebben een even goede warmte- of geluidsisolatie. Door isolatiemateriaal tussen het rachelwerk te plaatsen voordat je de wandplaten ertegenaan plaatst kun je jouw ruimte van binnenuit isoleren. Informeer bij jouw bouwmarkt of doe-het-zelfzaak welk isolatiemateriaal je het best in combinatie met de wandplaten van Agnes One-Step kunt gebruiken.

Een ander idee is om in je slaapkamer in een nis een inloopkast te creëren met behulp van een houten frame en Agnes One-Step wandpanelen. Het houten frame timmer je zelf, en hier tegenaan plaats je vervolgens een wandpaneel. Werk het deurgat af met onze afwerklijsten en klaar is jouw inloopkast. Tegen de andere wanden kun je vervolgens rekken plaatsen waar je jouw kleding, schoenen en tassen in kwijt kunt.

Herstellen van je muur

Soms ontstaan er scheurtjes aan de binnenkant van je muur. Niet gevaarlijk, maar het ziet er niet zo mooi uit. Natuurlijk zou je de muur helemaal opnieuw kunnen laten stuken. Of je lost het zelf op met behulp van Agnes One-Step wandpanelen.

De wandpanelen van Agnes One-Step kunnen door middel van een rachelwerk tegen je oude wand aan worden geplaatst met als voordeel dat je binnen een dag een nieuwe muur in je kamer hebt.

Meer inspiratie nodig voor wandplaten?