Voorzetwand maken van hout, de voor- en nadelen?

Hout heeft een goede akoestische isolatie, is stevig en in vele verschillende texturen en kleuren verkrijgbaar. Hout is daarnaast sterk genoeg om bijvoorbeeld een schuifdeur te kunnen dragen.

Voorzetwanden kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, waaronder verschillende houtconstructies en gips. Agnes One-Step ontvangt veel vragen over de voordelen van het gebruik van hout in de voorzetwand. Lees verder voor de antwoorden op deze vragen. Heb je zelf een andere vraag? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of ga naar een verkooppunt bij jou in de buurt.

Voorzetwand hout

Inhoud (Voorzetwand maken van hout)

Wat zijn de voor-en nadelen van een (massief) houten voorzetwand?

Hout heeft een goede akoestische isolatie, is stevig en in vele verschillende texturen en kleuren verkrijgbaar. Hout is daarnaast sterk genoeg om bijvoorbeeld een schuifdeur te kunnen dragen. Nadelen van massief hout zijn dat het zwaar is, zeker als je platen aan het plafond wil bevestigen, en vaak nog geschilderd moet worden.

Waarom kiezen jullie voor spaanplaat met een decoratieve folie in plaats van alleen maar hout?

Agnes One-Step maakt de voorzetwanden van spaanplaat met een decoratieve folie in plaats van alleen maar hout. Zo krijg je toch een stevige wand, maar dan lichter, makkelijk te monteren en gemakkelijker in onderhoud. Druppels of kookspetters wrijf je immers met een vochtige doek gemakkelijk van de folie af. Ook kun je kiezen voor een extra brandveilige of vochtwerende afwerking, zodat de voorzetwanden ook in de keuken en in de badkamer kunnen worden geplaatst.

Zijn voorzetwanden van hout wel duurzaam?

De Agnes One-Step One-Step wandplaten zijn allemaal PEFC gecertificeerd. Dit betekent dat het hout van de spaanplaat afkomstig is uit bossen die op een duurzame manier worden beheert.

Hout voorzetwand

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox