Waarom kiezen voor Agnes plafondplaten?

Soms is het niet de moeite om een geheel nieuw plafond aan te leggen in je woning of heb je simpelweg het budget niet. Daarom zijn er de plafondplaten van Agnes. Lichtgewicht platen die een stuk lichter zijn dan de standaard massieve gipsplaten. Bovendien kun je ze gemakkelijk zelf monteren. De plafondplaten van Agnes kenmerken zich door hun veelzijdigheid. Op deze blog vertellen we je graag meer over de eigenschapen van onze plafondplaten.

Gemakkelijk te plaatsen

Onze platen zijn bedoeld voor de doe-het-zelver en iedereen die het leuk vindt om thuis zelf aan de slag te gaan. Dat betekent dat onze platen gemakkelijk te monteren of plaatsen zijn. Dit doe je door middel van een rachelwerk waaraan de plafondplaten bevestigd worden met schroeven. Binnen een dag heb je dan ook een nieuw plafond. Kun je een handje hulp gebruiken? Raadpleeg dan onze online klushulp met handige instructievideo’s en handleidingen.

De veelzijdigheid van onze plafondplaten is groot

Keuze uit diverse decors

Ook heb je de keuze uit drie verschillende soorten ondergronden of decors voor je plafondplaten. Op dit moment hebben we plafondplaten met een witte laag stuc, een plaat met wit linnen of een plaat met wit schuurwerk, een soort pleister met korreltjes. Afhankelijk van je voorkeur kies je zelf je plafondplaat uit die aansluit op jouw eisen.

Goed om te weten: de wandpanelen en plafondplaten van Agnes kun je gemakkelijk overschilderen in een andere kleur. Let bij het schilderen altijd wel op het soort decor van je paneel en kies een verf met de juiste hechting. De plafondplaten zijn in principe al voorbehandeld in een witte kleur. Schilderen of stuccen is dus niet noodzakelijk. Dat scheelt weer tijd!

Plafondplaten kun je ook in de badkamer platen

Altijd een plaat die past

Onze PEFC-gekeurde plafondplaten zijn in diverse afmetingen beschikbaar en worden per 4 of 5 stuks verpakt. Eventueel zijn ze nog op maat te zagen als ze niet goed passen. Omdat ze grotendeels gemaakt zijn van een stevig soort spaanplaat, splinteren ze niet als je ze op maat zaagt. Let bij het zagen wel op de tong en groef rondom de platen. Deze toepassingen zorgen dat de platen makkelijker in elkaar schuiven wanneer je ze plaatst.

Tip: de plafondplaten van Agnes kun je ook in de badkamer of keuken toepassen. Hiervoor gebruik je onze speciale vochtwerende plafondplaten.

Niet onbelangrijk: een mooie afwerking

Ook niet onbelangrijk is de afwerking van je plafondplaten. In het assortiment van Agnes vind je dan ook allerlei afwerkingsmogelijkheden: van afwerklijsten als plinten tot vouwhoeklatten, hollatten en decorlijsten. Deze lijsten zijn bij de dealers te koop waar je ook onze plafondplaten koopt.

Waar koop ik de plafondplaten?

De platen van Agnes koop je bij een van de verschillende verkooppunten bij jou in de buurt. Doorgaans zijn dit de betere bouwmarkten of doe-het-zelfzaken. Ook kun je hier terecht voor allerlei vragen over de wandpanelen en plafondplaten van Agnes. De medewerkers helpen je graag met praktische tips voor de montage, juiste plek en meer.

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox