Hoe nieuwe wanden combineren met het interieur?

Het nadeel van klassieke wandpanelen is dat ze al snel een goedkope uitstraling hebben. Dat probleem is met de wandpanelen en scheidingswanden van Agnes One-Step volledig verdwenen. Hoe dat kan? Onze panelen zijn van hoogwaardige materialen en kunnen prima tegen een stootje. Ook hebben we speciale wandpanelen met isolerende of vochtwerende functies. Benieuwd? Lees dan hieronder meer over de opties en verbaas jezelf over de combinaties die mogelijk zijn met de wandpanelen van Agnes .

Een handige room divider

Veel room dividers lijken meer op een kast en zorgen wel dat de kamer in twee helften wordt gedeeld, maar sluiten deze niet helemaal af. Met een Agnes One-Step wandpaneel is dit niet het geval. De gehele kamer wordt van plafond tot aan vloer afgesloten wat ook het geluiddempend effect versterkt. In dit paneel kun je eventueel nog uitsparingen maken voor bijvoorbeeld een tv of een open raam om achter het keukenblok te plaatsen.

Schilderen

De standaardkleur van wandpanelen van Agnes One-Step is wit. Toch kun je deze basiskleur ook prima schilderen als je liever een ander kleurtje hebt. Gebruik hiervoor wel acrylverf en zorg dat het oppervlakte bij voorkeur eerst overgeschilderd wordt met een primer en goed schoongemaakt is. Ga je je wandpanelen schilderen? Zorg dan dat je altijd in een opgeruimde kamer werkt en kijk uit voor lopers of spatten op de vloer.

Een wand onder het dak

Heeft je huis een schuin dak en weet je niet wat je met de beschikbare ruimte onder dit dak moet doen? Dan kun je wandpanelen ook toepassen om onder dit dak een muur te maken. Door de panelen zo toe te passen als een wand, ontstaat er als het ware een extra kast. Handig om spullen op te ruimen. Omdat niet ieder dak eenzelfde hellingshoek heeft, kun je de panelen op maat zagen. Kun je een helpend handje gebruiken? Raadpleeg dan onze klushulp voor het monteren van de wandpanelen.

Wandpanelen creatief toepassen

Plek voor je tv

Omdat er tussen de panelen en het rachelwerk een open ruimte is, kun je in deze ruimte mooi de kabels van je televisie wegwerken. Let op: de panelen zelf hebben geen draagkracht, maar het rachelwerk wel. De gaten van het ophangsysteem voor je tv boor je door de wandpanelen heen in het rachelhout. Teken dit wel eerst even goed af. Vervolgens werk je de kabels van de tv achter het paneel weg. Op die manier heb je je eigen ogenschijnlijk draadloze tv.

Ook diagonaal te plaatsen

Wanneer je op een appartementje woont en moet woekeren met de ruimte kan een wandpaneel een slimme en snelle oplossing zijn. Ook als je op je zolder graag meer ruimte wil creëren kun je met een scheidingswand effectief een nieuwe ruimte maken. Handig als je een nieuw plafond wil aanleggen of voor de kinderen wat extra speelruimte zoekt. De panelen zijn eenvoudig op maat te zagen en vragen verder geen afwerking of onderhoud.

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox