Het plaatsen van plafondplaten voor de creatie van een systeemplafond?

Een systeemplafond is een tweede plafond (ook wel verlaagd plafond), dat is gecreëerd door middel van plafondplaten, plafondprofielen of ophangers. Je plaatst je nieuwe plafond dus onder je oude plafond en daar tussenin ontstaat een ruimte, het zogenaamde plenum.

Wij krijgen veel vragen over onze plafondplaten en het maken van een systeemplafond. In het onderstaande overzicht hebben wij de meest gestelde vragen uitgelicht. Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Neem dan contact op met een verkooppunt bij jou in de buurt. Daar helpen ze je graag verder.

plaatsen systeemplafond

Inhoud (Plafondplaten voor systeemplafond)

Wat is een systeemplafond?

Een systeemplafond is een tweede plafond (ook wel verlaagd plafond), dat is gecreëerd door middel van plafondplaten, plafondprofielen of ophangers. Je plaatst je nieuwe plafond dus onder je oude plafond en daar tussenin ontstaat een ruimte, het zogenaamde plenum. Het plenum kan worden gebruikt voor de aanleg van bijvoorbeeld elektriciteitskabels of leidingen. Het creëren van een systeemplafond heeft verschillende voordelen. Zo kun je de akoestiek en het aangezicht van een ruimte verbeteren, en kan een systeemplafond ook bijdragen aan de brandbeheersing.

Wat zijn de voordelen van Agnes One-Step plafondplaten?

Agnes One-Step plafondplaten zijn een uitstekende keus voor de aanleg van een systeemplafond, en wel omdat de One-Step systemen eenvoudig te installeren zijn en niet geschilderd of gestukadoord hoeven te worden. Je kunt je ruimte dus direct weer in gebruik nemen. De plafondplaten van Agnes One-Step zijn stevig, en bevatten een decoratieve folie naar keuze. Je kunt dus kiezen uit verschillende afwerkingen voor je plafond. Bijvoorbeeld glad op juist met structuur.

Hoe monteer je Agnes One-Step plafondplaten?

Om de ruimte tussen de plafonds te krijgen bevestig je eerst een rachelwerk van latten op het bestaande plafond. De platen bevestig je vervolgens aan dit rachelwerk. De platen hebben rondom Tong en Groef, en kun je daarom onzichtbaar vastnieten, schroeven of vastspijkeren.  Vervolgens kun je de Plafondplaten eventueel afwerken met een afwerklijst naar keuze. Vind hier de uitgebreide voor de installatie van Agnes One-Step Plafondplaten.
plaatsen systeemplafond

Vraag onze brochure aan

Ontvang de brochure in je mailbox