Tips voor een strak plafond

Bij het klussen is er niets zo vervelend als een plafond dat niet helemaal recht of mooi afgewerkt is. Zeker als het gaat om een plafond in een ruimte die in het zicht is. Hoe kun je dit probleem eigenlijk voorkomen? Zeker wanneer je het kluswerk zelf uitvoert kan het voorkomen dat je er gebreken zijn in het werk aan het plafond. Agnes zet hieronder een aantal opties voor je op een rijtje zodat ook jij binnenkort kunt genieten van een strak plafond in je woning en onregelmatigheden verleden tijd zijn.

Fris stucwerk

Stuc- of pleisterwerk is een goede optie om van het plafond een egaal wit vlak te maken. Je kunt stucwerk zelf aanbrengen op het plafond, maar je kunt ook een vakman inschakelen. Zelf proberen te stucen is een goed idee, maar zal wel de nodige tijd in beslag nemen. Het is een belangrijke taak dat het stucwerk dan ook goed aangebracht wordt. Want niets is zo vervelend als stucwerk dat verkeerd is aangebracht en een hoop onregelmatigheden zoals putten, butsen en kuiltjes bevat.

Strakke plafonds van Agnes

De strakke plafonds van Agnes zijn een andere optie. Onze kant-en-klare plafondplaten zijn gemaakt van een mix van gips en andere materialen. Zo ontstaat een hard, vlak materiaal dat eventueel nog bewerkt kan worden of zelfs nog in diverse kleuren geschilderd kan worden. De Agnes plafondplaten hebben na installatie veel weg van een gestuct plafond. Bovendien zijn deze plafondplaten van een degelijke kwaliteit en gaan lang mee. Je zit dan ook nauwelijks het verschil tussen een massief plafond of onze hoogwaardige plafondplaten.

pvc of kunststof

Een andere optie is het aanbrengen van kunststof of pvc-platen. Deze platen van kunststof zijn van een hard en handzaam materiaal waarmee je bijna iedere ruimte of plafond in huis kunt voorzien. Net als andere soort panelen kun je pvc-platen aan het rachelwerk van het plafond bevestigen. Door het vlakke oppervlakte wordt het idee gecreëerd dat het om stucwerk gaat.

Voordelen doe-het-zelven

Een plafond installeren lijkt misschien een lastige opgave. Maar dat valt eigenlijk reuze mee. Tegenwoordig zijn er veel diverse handige materialen op de markt waarmee je in no time een strak plafond kunt creëren. Bovendien worden deze materialen, of het nu kant-en-klare plafondplaten zijn van gips of pvc, voorzien van een handige gebruiksaanwijzing of onze online klushulp. Bovendien kun je vaak voor vragen in de bouwmarkt of bouwspeciaalzaak, waar je onze producten hebt gekocht, terecht. Je vindt het overzicht met verkooppunten hier.