Het plafond heeft doorgaans weinig te verduren. In de keuken of na het gourmetten kan het plafond wel vervuild worden met een gelige aanslag. Ook na het verbouwen van je woning, waarbij zaagsel en stof door het huis vliegen, kan het plafond vies worden. Bij een schuin plafond, zoals op zolders of op de tweede verdieping van een huis met een laag dak, komt een ongelukje nog wel eens voor. Het valt misschien niet direct op, maar na een tijdje kan een schoonmaakbeurt wel degelijk een verschil maken voor de uitstraling van je plafond. Maar wat is nu de beste manier om plafondplaten te onderhouden? Dat lees je in dit blog.

Je Agnes One-Step plafondplaten schoonmaken

Het schoonmaken van je plafondplaten is niet heel ingewikkeld. Net als een plafond met stucwerk zijn een spons, wat kraanwater en een licht sopje voldoende om de klus te klaren. Gebruik geen chemische of bijtende chemische schoonmaakmiddelen, dit kan de kleur van je plafondplaten aantasten. Gebruik ook niet teveel water, let erop dat je spons goed uitwringt. Belangrijk bij het onderhouden van plafondplaten: zorg dat je stabiel staat. Neem geen halve maatregelen als het gaat om veiligheid, een kleine misstap kan grote gevolgen hebben. Eventueel kun je gebruik maken van een telescoopsteel, zodat je de plafondplaten vanaf de grond kunt reinigen.

Plafondplaten onderhouden Agnes

 

Beschadigingen herstellen

In de meeste gevallen bestaat het onderhoud van plafondplaten uitsluitend uit het reinigen van vervuilde platen. Maar het kan ook gebeuren dat een plaat of meerdere platen beschadigingen vertonen. Als dat ook bij jouw plafondplaten het geval is, is er geen reden tot paniek. Een kras of een gat waar een schroef heeft gezeten is eenvoudig te dichten met voegmiddel. In het geval van hardnekkig vuil zit er soms niets anders op dan het overnieuw schilderen van het plafond. Dit is echter wel een flinke onderneming, want je zult dan alle plafondplaten moeten schilderen. Verkleuring treed namelijk op bij de overige platen, waardoor er een duidelijk verschil te zien is tussen de geschilderde plaat en de oude platen. Bij een ernstige beschadiging kan een plafondplaat altijd nog vervangen worden als laatste redmiddel. Ook dan is het opnieuw schilderen van alle platen het advies.

Meer over ons assortiment

De plafondplaten van Agnes One-Step zijn multifunctioneel. Werk je plafond eenvoudig af met onze platen of maak zelfs een verlaagd plafond zonder veel gedoe. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze plafondplaten? Bekijk onze website voor meer informatie of ga een langs bij een van de verkooppunten van aangesloten dealers. Zij kunnen je alles vertellen over de producten van Agnes One-Step.