DIY: een thuiswerkplek maken

Ben je zzp’er of werk je eenmaal vaak vanuit huis, maar heb je zelf geen ruimte voor een werkplek? Dan is ook het werken aan de keukentafel of tafel in de woonkamer natuurlijk niet optimaal. Daarom kun je de wand- en plafondpanelen van Agnes One-Step ook heel goed gebruiken om zelf een kleine kantoorruimte in je woning te creëren. Het enige wat je nodig hebt? Een set wandpanelen om een scheidingswand mee te maken en eventueel plafondplaten, gereedschap en een handig inzicht. In dit blog vertellen we je meer over het doe-het-zelf creëren van een nieuwe thuiswerkplek. En dat is eigenlijk stukken makkelijker dan je zult denken.

Meet voor je begint

Meet voor je begint altijd de juiste afmetingen van je nieuwe ruimte op. Zeker als je nieuwe kantoortje eerder een soort ‘hokje’ wordt, wil je natuurlijk wel dat je zo comfortabel mogelijk werken. Meet niet alleen de benodigde afmetingen voor de nieuwe wandpanelen, maar neem ook alvast de plek van je bureau, stoel, kast en of ander meubelstuk in gedachte en waar deze precies komt te staan. Meet hiervan de afmetingen op en ga na of het in de nieuwe ruimte past.

Plaatsing

De panelen van Agnes bevestig je allereerst tegen een latwerk. Door middel van schroeven boor je de wanpanelen tegen dit raster van latten aan. De schroeven of nieten worden verzonken, dus je kunt ze (als je de panelen wilt schilderen) gewoon overschilderen. Bevestig de panelen wel over de gehele lengte. Dit om eventueel kromtrekken of vervormingen te voorkomen. Op onze website vind je in onze klushulp allerlei handige tools om alvast te berekenen hoeveel wandpaneelpakketten je ongeveer nodig hebt. Je kunt de wandpanelen eventueel ook voorzien van stopcontacten. Deze dien je er dan wel zelf uit te zagen.

Tip: wil je een betere geluidsisolerende ruimte? Vul dan de ruimtes tussen de latten op met vilt of steenwol. Heb je waterleidingen door je nieuwe wand lopen, zorg dan sowieso voor een goede isolatie om lekkages of condens te voorkomen.

Denk aan de finishing touch

Uiteraard is je nieuwe werkplek nog niet helemaal af: je vergeet de finishing touch. Om je kamer netjes af te werken heb je bij Agnes ook nog eens de keuze uit verschillende afwerklijsten en plinten. Deze zijn in diverse afmetingen beschikbaar, zodat ze ongetwijfeld ook in jouw nieuwe kantoortje passen. Wil je sfeer en of kleur maken in je werkplek? Ook dat kan. De wandpanelen en ook de plafondplaten kunnen in alle mogelijke kleuren worden geschilderd. En dat is het tijd om je kantoor aan huis verder in te richten.

Onze producten kopen

De producten van Agnes koop je niet via onze website, maar bij een van de vele verkooppunten van onze producten. Je vindt onze wandpanelen, plafondplaten en scheidingswanden bij de betere bouwmarkten en bouwspeciaalzaken. Nieuwsgierig? Bekijk het overzicht met onze verkooppunten.