Kleur op je muur? Bekijk deze trends

Lang was wit een veilige en standaardkleur om je muren mee in te schilderen, verven of stuccen. Tegenwoordig is er echter een opmars van kleur op de muur. Muren met een kleurtje de ruimte gezelliger, vrolijker of knusser. Bovendien kunnen gekleurde muren een ruimte ook kleiner of groter doen laten lijken. Ben je benieuwd over deze trend? Lees er meer over in ons nieuwe blog. En wie weet zijn muren met een kleurtje ook een mooie optie in jouw woning!

Zachte en warme kleuren

Een knusse kamer krijg je door het gebruik van warme, maar ook lichte kleuren. Wat je vaak ziet is dat pasteltinten met een donkere variant gecombineerd worden. Bijvoorbeeld lichtroze met bordeauxrood. Dankzij deze schakeringen kun je met de ruimte spelen. Rood, oranje of donkergeel zijn ook nog eens warme kleuren. Ideaal als je op zoek bent naar een knus uiterlijk. Kleuren zoals geel, roze of oranje geven je kamer juist een zonnig uiterlijk en schept licht in de ruimte.

Donker maar opvallend

Wil je liever een woning met kleur op de wanden die er echt uitspringt? Denk dan aan kleuren die je niet snel ziet. Tegenwoordig zijn groen of blauw erg in. Dit zijn natuurlijk niet direct kleuren die je een ‘warm’ gevoel geven, horen wij je al denken. Maar schijn bedriegt. Wanneer je het blauw of groen combineert met donkere of warmere tinten (donkergeel, oker of oranje) in je meubels of accessoires, krijgen je wanden een bijzondere aanblik die verrassend goed combineert.

Neutraal en sereen

Dan zijn er ook nog neutrale kleuren. Denk aan olijfgroen, grijs, beige of bruin. Dit zijn kleuren die je ruimte een natuurlijke feeling geven. Deze kleuren zijn weer goed te combineren met houten of metalen woonaccessoires. Hoewel het wat donker of somber doet vermoeden, is een kamer in deze kleuren juist mooi in balans en bovendien stralen de kleuren een bepaalde rust uit. Ook kun je, indien je de lichtere kleuren hanteert, ogenschijnlijk meer ruimte creëren in je kamer.

Zelf een wand van kleur voorzien

Wist je dat je je wanden heel makkelijk zelf kunt voorzien van een kleurtje? Hier hoeft geen schilder aan te pas te komen. Maar het is wel belangrijk dat je muur uit een goede ondergrond bestaat. Agnes heeft daarom diverse wandpanelen in het assortiment. Deze zijn voorzien van een neutrale, witte kleur. Dat betekent dus dat je deze wandpanelen eventueel zelf nog kunt voorzien van een kleurtje. De panelen worden bevestigd zonder zichtbare schroeven, pennen of gaten. Dit betekent dat je je muur van Agnes-wandpanelen in een strak en vlak oppervlakte kunt schilderen. Meer weten? Bekijk ons assortiment en vind een verkooppunt bij jou in de buurt.