De wanden in je woning zijn doorgaans niet de meest vuile plekken. Dat geldt ook voor de doe-het-zelfwanden en plafondplaten van Agnes One Step. Toch kan een ongelukje altijd een klein hoekje schuilen. Of je nu zelf wat morst of tegen de panelen stoot of dat je kind of huisdier je wand vies maakt: het schoonmaken van je wand- of plafondplaten lijkt dan een lastig karweitje vervolgens. Maar dat valt eigenlijk reuze mee. In dit blog vertellen we je er meer over!

Agnes One Step panelen schoonmaken: zo gedaan

Je wandpanelen kunnen nu eenmaal vies worden. Gelukkig hoef je je over het schoonmaken geen grote zorgen te maken. Want net als bij een stenen muur, een muur met spachtelputz of betonnen wanden, kun je onze wandpanelen en plafondplaten met spons, wat kraanwater en een sopje afdoen. Hiermee krijg je het meeste vuil al snel weg, zonder dat het de wandpanelen aantast. Wel adviseren wij het om uit te kijken met bijtende of chemische middelen. Zeker op een geschilderd paneel kan dit de kleuren aantasten.

Te grote beschadigingen: wat nu?

Maar wat als je iets tegen de wand stoot en deze beschadigt? Of het vuil er toch niet helemaal af krijgt? Ook dan hoef je je niet direct zorgen te maken. In sommige gevallen kun je een wandpaneel vervangen of de beschadiging opvullen met voegmiddel. Als je het vuil op je panelen niet helemaal verwijderd krijgt, is het altijd mogelijk om de panelen over te schilderen. Dat vergt natuurlijk wel enige moeite en tijd, maar zo heb je alsnog een strak resultaat. Vergeet niet om de andere panelen ook mee te schilderen. Anders kunnen er alsnog kleurverschillen staan.

De voordelen van onze platenSchoonmaken wandpanelen

De wand- en plafondplaten van Agnes One Step zijn multifunctioneel. Je maakt er in een paar stappen een geheel nieuwe kamer mee, werkt je plafond op zolder netjes af of hebt een nieuwe voorzetwand in je woning. Ook kun je er zelfs een verlaagd plafond in je woning mee maken. De platen zijn van duurzame materialen gemaakt en gaan gemakkelijk meerdere jaren mee.

Meer over onze producten

Ben je benieuwd naar de veelzijdigheid van onze wandpanelen of plafondplaten? Bekijk dan onze website voor meer informatie. Bekijk hier ons overzicht met verkooppunten of leveranciers. Heb je nog vragen? Stel ze via het contactformulier of bekijk onze pagina’s met veelgestelde vragen. Wij denken graag met je mee om zo optimaal mogelijk van de panelen gebruik te maken of deze te onderhouden.