Wandpanelen: hoe zorg ik voor een goede geluidsisolatie?

Wandpanelen: hoe zorg ik voor een goede geluidsisolatie?

Een ruimte in tweeën delen met behulp van een extra wand biedt veel voordelen. Op deze manier kun je één ruimte gebruiken voor meerdere doeleinden. Een mooi voorbeeld is het opsplitsen van een zolder in een kantoorruimte en hobbyruimte. Of het plaatsen van een scheidingswand tussen de woonkamer en de keuken. Met zulke aanpassingen benut je de ruimte in je huis of kantoor optimaal. Bij het plaatsen van zo’n scheidingswand is het belangrijk om rekening te houden met de geluidsisolatie. Hoe zorg je voor een optimale geluidsisolatie? En wat heb je ervoor nodig?

Wanneer je een grote ruimte opsplitst in meerdere ruimtes creëer je meer privacy. Een opgesplitste kantoorruimte is hier een mooi voorbeeld van. Een werkruimte aan de ene kant en een overlegruimte aan de andere kant. Zo heb je voldoende privacy om vertrouwelijke telefoongesprekken te voeren of om klanten te ontvangen. Om ervoor te zorgen dat niet iedereen kan meegenieten van deze gesprekken is een goede geluidsisolatie essentieel. Dit is niet alleen prettig in een kantooromgeving. Ook als je de zolder opsplitst in twee ruimtes is het fijn als je geen last hebt van het geluid aan de andere kant van de muur. Hoe zorg je voor een goede geluidsisolatie als je gebruik maakt van wandplaten?
Geluidsisolatie

Wandplaten met isolatie

Geluidsoverlast voorkom je door gebruik te maken van wandplaten met geluidsisolatie. Van zichzelf zijn wandplaten niet meteen geluidsisolerend, maar met een paar simpele aanpassing maak je de wanden gemakkelijk geluidsisolerend. De Agnes One-Step wandplaten bestaan uit geperste houtvezels en zijn zeer geschikt voor het maken van een geluidsdichte tussenmuur. Je maakt de wandplaten geluidsisolerend door isolatiemateriaal tussen de wandplaat en de muur te bevestigen. Het isolatiemateriaal houdt geluidstrillingen tegen die normaal gesproken wel door de wand heen komen.

Het aanbrengen van geluidsisolatie is een kleine aanpassen met een groot effect. Het bied je meer privacy en daarnaast word je niet meer afgeleid door geluiden aan de andere kant van de wand. Zo kun jij ongestoord werken terwijl jouw partner de hobbykamer gebruikt voor een knutselproject. Op kantoor zorgt het ervoor dat vertrouwelijke gesprekken ook écht vertrouwelijk blijven. Ben je op zoek naar een wandplaten met geluidsisolatie?
Wandpanelen geluidsisolatie