Strakke muren zijn de basis voor je interieur. Je wanden voorzien van een laag stucwerk en of verf geeft bovendien je woning weer een frisse aanblik. En met strakke muren bedoelen we dan ook dat je muur een glad, net afgewerkt oppervlakte heeft zonder korrels, gaten of putjes. In dit blog schrijven we voor jou enkele tips op waar je rekening mee kunt houden als ook jouw muur een strak, net resultaat moet krijgen. Wij denken graag met je mee! Want ook in 2020 zijn strakke muren in welke kleur dan ook, nog razend populair.

1. Gebruik de juiste materialen

Nog altijd zien we dat mensen te snel naar een kwast grijpen wanneer ze de muren gaan schilderen. Gebruik voor een vlakke muur nooit een kwast, maar een roller. Je kunt zo in een keer een groter oppervlak meepakken. Ook wordt de verf door een roller beter verdeeld op de muur.  Een kwast is dan weer wel aan te raden als je de hoeken, kozijnen of randjes langs je plinten schildert. Let er wel op dat je randen, stopcontacten en kozijnen netjes afplakt om slordige lijnen en randen tegen te gaan.

2. Bespaar op kosten én tijd

Muren zelf een strakke afwerking gevenWil je graag een strak resultaat, zonder dat jij al te veel kosten maakt door een vakman in te schakelen of wil je misschien zelf graag een muur maken? Dan zijn de wandpanelen van Agnes One Step een echte aanrader. In een paar praktische stappen maak je door de doe-het-zelfplaten zelf een geheel nieuwe wand. De panelen zijn al wit gestuct en hebben dus geen verdere afwerking nodig. Het enige wat je nog hoeft te doen is een raster maken om de panelen hier tegenaan te bevestigen. Wil je de panelen liever in een andere kleur hebben? Je kunt ze prima schilderen in een kleur die je wilt. Kant-en-klare strakke muren. En dat in een paar uur!

3. Kies het materiaal dat bij je past

Stucwerk en verf zijn tegenwoordig de meest gebruikte opties om muren te witten of strak te maken. Maar er zijn meer manieren om tot een strak resultaat te komen. Ook renovlies, een soort behang van kunststof en glasvezelbehang geven een muur een strak uiterlijk. Renovlies en glasvezelbehang zijn iets makkelijker en strakker aan te brengen dan verf en het geeft ook geen rommel, spetters of beschadigingen. Beide soorten breng je aan met speciale lijn en plaats je net als behang.

Aan de slag met Agnes One Step

Met onze panelen aan de slag om zelf een strakke muur te maken in je woning? Of heb je nog vragen over onze producten? Bekijk de website voor praktische instructievideo’s, de online klushulp en handleidingen. Met vragen kun je bovendien altijd terecht bij een van onze verkooppunten. De medewerkers hier helpen je graag met je vraag.